Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Degtukas ir gumelė atstoja „baitrunner“ mechanizmą

Dugninėmis meškeriojant karpius, karšius, lynus, šamus ir kitas stambias žuvis, dabar plačiai naudojamos „baitrunner“ tipo ritės, kuriose įmontuotas specialus valo nuslydimo nuo būgnelio mechanizmas. Šio mechanizmo nereikia painioti su terkšle arba, kitaip tariant, su valo nuslydimo mechanizmu, kuris įsijungia, kai valo apkrova, traukiant stambų laimikį, tampa ekstremali ir iškyla grėsmė, kad valas trūks.
 Iš kanceliarinės gumelės ir degtuko galima sukonstruoti laikiną įtaisą, padedantį įtempti dugninės valą
Iš kanceliarinės gumelės ir degtuko galima sukonstruoti laikiną įtaisą, padedantį įtempti dugninės valą

„Baitrunner“ valo nuslydimo mechanizmas atlieka absoliučiai kitą funkciją – jis skirtas apsisaugoti nuo tikimybės, kad stambi žuvis įvilks į vandenį dugninę, kai meškeriotojas užsižiopsos ar trumpam bus pasišalinęs. Antra, „baitrunner“ mechanizmas leidžia žuviai, ryjančiai masalą, plaukti į šalį, nepatiriant nors kiek žymesnio valo pasipriešinimo, vadinasi, neįtariant apgaulės. Todėl, kai įjungtas „baitrunner“ valo nuslydimo mechanizmas, valas priešingai nei tuo atveju, kai suveikia terkšlė, slysta nuo būgnelio beveik be pasipriešinimo.

Trečia, „baitrunner“ mechanizmas užtikrina galimybę įtempti valą, kai to reikia, norint kad jis nekabotų kaip burė per štilį, bet tuo pačiu reikia užsitikrinti, kad jis lengvai slystų nuo būgnelio. Ritės su integruotais „baitrunner“ mechanizmais – ne retenybė, tačiau jos brangesnės. Kita vertus, meškeriojant dažnai pasitaiko, kad tokios ritės po ranka nėra, kai jos staiga prireikia. Juk viso arsenalo kas kartą su savimi neimsi.

Pasirodo, yra labai paprastas metodas, leidžiantis pasidaryti „baitrunner“ mechanizmą per porą minučių. Be to, sąnaudos neviršys vieno degtuko ir kanceliarinės gumelės kainos. Keliagubai sulenkta gumelė užmaunama ant viršutinės meškerykočio rankenos dalies. Po ja įkišamas degtukas. Užmetus masalą ir įtempus valą, jis įspraudžiamas po degtuku.

Jei kimbanti žuvis timptels valą, jis lengvai išslys, nes degtukas jį spaudžia gana silpnai. Meškeriotojas iškart pastebės, kad „veiksmas prasidėjo“. Valo lankelis, naudojant šią „baitrunner“ mechanizmo improvizaciją, gali būti dvejopoje padėtyje: atlenktas arba užlenktas. Antruoju atveju, tarp degtuko ir ritės paliekama 0,5-1 m laisva valo atkarpa. Jei lankelis atlenktas, 100 proc. apsidraudžiama, kad stambi žuvis nenuvilktų į vandenį įrankį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius