Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išradingi kubiečiai žvejybai naudoja prezervatyvus

Kubiečiai, kuriems dėl Amerikos embargo ir sovietinio tipo centrinio ekonomikos planavimo tekdavo prisigalvoti įvairiausių būdų prasimaitinti, sugalvojo dar vieną gudrų būdą, kaip sužvejoti brangios žuvies.
Žvejyba Kuboje
Žvejyba Kuboje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Juanas Luisas Rosello tris valandas sėdėjo garsiojoje Havanos „Malecon“ prieplaukoje, vėjui pučiant nuo Floridos pusės. Sutemus ir pasikeitus vėjo krypčiai, vyras išsitraukė keturis prezervatyvus ir ėmė juos pūsti.

Pripūtęs keturis balionus, 47 metų vyras juos surišo kartu, pririšo prie žvejybinio valo su masalu ir paleido juos į vandenį. J. L. Rosello užsiima vadinamąja „balionine žvejyba“, kuomet vos kelis centus kainuojantys prezervatyvai leidžia pagauti žuvies, už kurią galima gauti vidutinį mėnesio darbo užmokestį.

Havanoje vakarais galima pamatyti ne vieną dešimtį taip žvejojančių vyrų, kurie neišgali nusipirkti brangios žvejybinės įrangos ar žvejybinio laivo. „Tai yra pats efektyviausias žvejybos būdas, – sako J. L. Rosello, – Kažkam kilo ši puiki mintis ir dabar aš kiekvieną vakarą galiu žvejoti.“

Neaišku, kada konkrečiai atsirado šis žvejojimo būdas, tačiau kubiečiai jį labai greitai pamėgo. „Tai efektyvi priemonė. Būtent toks kubiečių išradingumas ir leidžia spręsti problemas neišleidžiant daug pinigų“, – sakė Senosios Havanos žvejų asociacijos prezidentas Alexas Romero

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius