Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos aukcione vienas tunas parduotas už rekordinę 736 tūkst. JAV dolerių sumą

269 kilogramus sveriantis žydrapelekis tunas, pagautas prie Japonijos šiaurinės Aomorio prefektūros krantų, per pirmąjį aukcioną šiais metais buvo parduotas už stulbinamą kainą – 56,49 mln. jenų.
Kiyoshi Kimura pjausto tuną.
Kiyoshi Kimura pjausto tuną. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš šią sumą nublanko ankstesnė rekordinė 32,49 mln. jenų suma, sumokėta už vieną tuną pirmajame praeitų metų Cukidžio aukcione.

Šis didžiulis žuvies turgus yra įtrauktas į daugelį Tokijo turistinių maršrutų.

Ketvirtadienį didžiausią kainą pasiūlė bendrovės, kuriai priklauso populiarus restoranų tinklas „Sushi-Zanmai“, prezidentas Kiyoshi Kimura.

Kilogramas šio tuno kainuoja apie 210 tūkst. jenų (7,25 tūkst. litų), todėl iš jo pagamintas vienas sušio gabalėlis turėtų kainuoti apie 5 tūkst. jenų (172 litus). Tačiau bendrovė planuoja šiuos sušius pardavinėti už labiau įprastą kainą – 418 jenų (14,4 lito).

„Norėjau nupirkti geriausią tuną, kad juo galėtų mėgautis klientai Japonijoje, o ne užsienyje“, – pareiškė K.Kimura, turėdamas omenyje, jog pernai rekordinį tuną nupirko vienas Honkongo sušių restoranas.

Dėl dešimtmečius trukusios intensyvios žvejybos pasauliniai tunų ištekliai smarkiai sumažėjo, todėl kai kurios Vakarų šalys paragino uždrausti žvejoti nykstančius žydrapelekius tunus.

Japonijoje suvartojami trys ketvirtadaliai pasaulyje sugaunamų žydrapelekių tunų, kurių žuviena yra itin vertingas sušių ingredientas, vadinamas „kuro maguro“ (juodasis tunas), o kai kurie gurmanai ją vadina juoduoju deimantu dėl brangumo ir retumo.

BBC filmuota medžiaga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius