Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas užima „Rolls-Royce“ vietą žvejybos ričių hierarchijoje?

Kiekvienas automobilių žinovas tarp trijų žinomiausių markių lengvųjų transporto priemonių markių paminės „Mercedes“ ir „Rolls-Royce“, o ar visi meškeriotojai žino, kas tarp žvejybos ričių yra „mersedesai“ ir kas „rolsroisai“? Statistika rodo, kad apie elitinius žūklės įrankius žvejai žino anaiptol ne tiek daug, kiek jie manosi žiną.
Vanreel
„Vanreel“ ritė

Mūsų krašto žinomiausias žvejybos ričių gamintojas, matyt, yra japonų kompanija „Daiwa“, greta jos rikiuojasi dar keletas pavadinimų amerikiečių „Penn“, korėjiečių „Banax“, „Tica“, švedų „ABUGarcia“. Visos išvardintos kompanijos aukščiausios lygos žaidėjai, tačiau jų gaminiai hierarchijoje užima tokia vietą, kurią turi „Mercedes“, „Audi“ ar „Cadilac“, bet tarp jų nėra „Rolls-Royce“. Nejaugi niekas negamina tokio lygio žvejybos ričių?

    
Žūklės ekspertai teigia, kad žvejybos ričių „Rolls-Royce“ statusas oficialiai suteiktas mažai žinomai amerikiečių kompanijai „Van Staal“, gaminančiai rites su tokiu pat pavadinimu. Kad galima būtų įsivaizduoti, kokie tai gaminiai, pateikiama pačios populiariausio „Van Staal“ ričių modelio VS-100 techninės charakteristikos: ritė dengiama auksine,  sidabrine ar juodo oksido dangomis, sveria – 312 g, valo bgnas talpina 375 m 0,25 mm skermens vienagyslio valo, jos redukcija – 4,75:1, vienu rankenėlės pasukimu ritė suvynioja 72,5 m valo. 
  
„Van Staal“ ritės retas svečias – didelėse parodose, nes jos – brangios, o tokių ričių pirkėjai negaišta laiko, vaikštinėdami tarp stendų. Ištrūkę iš pašėlusiu tempu gyvenančių biurų rutinos, laisvalaikį jie leidžia žūklėje. Todėl žūklės įrankius vertina pagal patikimumą, o tik paskui pagal jų dizainą. Tačiau „Van Staal“ ritėse tiek viena, tiek kita – nepriekaištingos kokybės, o kiekvienas modelis – inovatyvus. Kitaip ir būti negali, nes „Van Staal“ ričių rotoriai, korpusai ir valo būgnai frezuojami iš tvirtumu plienui prilygstančio monolitinių aviacinio aliuminio ruošinių, o vidaus mechanizmo detalės gaminamos iš titano ir aukščiausios kokybės nerūdijančio plieno. Tad kiekviena šios markės ritė gali būti naudojama tiek žūklei gėlame, tiek sūriame vandenyje ir kiekvienai suteikiama garantija iki gyvos galvos.
  
Suprantama, kad tokioms ritėms reikia geros priežiūros, todėl kompanija kiekvienam pirkėjui taip pat teikia techninės priežiūros paslaugas: po sezono kompanijos meistrai atsiųstas iš įvairiausių planetos kampelių rites apžiūri, šalina defektus, išvalo ir tinkamai sutepa. Specialistų vertinimu, „Van Staal“ ritės ne veltui pelnė savo lygoje „Rolls-Royce“ titulą – šiuose žūklės įrankiuose integruotas toks gyvybingumo ir patvarumo resursas, kad viena rite, tikra to žodžio prasme, gali žvejoti kelios meškeriotojų kartos. Lygiai taip, kaip Šveicarijoje anūkai paveldėja senelių laikrodžius, unikalios ritės įtraukiamos į paveldėjamų vertybių sąrašus.
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius