Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemuno žemupyje pasirodė pirmieji nerštui pasiruošę stintų būriai

Nemuno vandeniui įšilus iki 2,5 laipsnio žemupyje pasirodė stintų būriai, praneša Žuvininkystės tarnyba.
Praėjusiais metais žvejams iš vienos valkšnos pavykdavo pririnkti ir pusę tonos stintos.
Praėjusiais metais žvejams iš vienos valkšnos pavykdavo pririnkti ir pusę tonos stintos. / Žuvininkystės tarnybos nuotr.

Nors šiais metais žiema užsibuvo neilgai, Nemuno ledonešis pasibaigė jau vasario pradžioje, gausesni stintų laimikiai pamario žvejus pradžiugino tik nuo kovo 11 d. Taip jau sutapo, kai prieš šį šventinį savaitgalį, truputį drąsiau pašvietus saulei, vanduo įšilo iki 2,5 laipsnio, ir Nemuno žemupyje pasirodė pirmieji nerštui pasiruošę stintų būriai.

Iki tol Lietuvos ir kaimyninės šalies Kaliningrado srities žvejai jau nuo vasario 20 d. nesėkmingai mirkė tinklus Skirvytės upėje. Iš vienos valkšnos žvejų brigada retai pagaudavo daugiau nei 10 – 20 kg stintų, todėl žvejodavo tik patys atkakliausi.  

Pastarosiomis dienomis laimikiai iš valkšnų kartais jau siekė 50-100 kg, o tai suintensyvino žvejybą. Tačiau lyginant su 2015 m. laimikiai yra nedideli, nes prieš metus neretai sugavimai iš vienos valkšnos siekdavo 500 kg ir daugiau.

Žvejai tikisi, kad dar atšilus orams ir pagausėjus tirpsmo vandens kiekiui, laimikiai Nemuno žemupyje išaugs, nes, remiantis stebėjimais, stintų iš jūros į marias įmigravo gausiai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius