-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prasideda kiršlių ir sterkų žvejybos draudimas

Ketvirtadienį prasideda kiršlių ir sterkų žvejybos draudimas, kuris tęsis pustrečio mėnesio: iki gegužės 15 dienos bus draudžiama gaudyti kiršlius, iki gegužės 20 dienos – sterkus.
Poledinė žūklė
Poledinė žūklė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie draudimus informuojanti Aplinkos ministerija teigia, kad tai vienos vertingiausių Lietuvos vandenų žuvų, jų ištekliai gausinami veisiant dirbtinai.

Už draudžiamų gaudyti žuvų žvejybą pažeidėjams gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų, konfiskuojami žvejybos įrankiai ir priemonės. Pažeidėjai taip pat turės atlyginti padarytą žalą žuvų ištekliams papildomai sumokėdami už kiekvieną neteisėtai sugautą kiršlį ar sterką po 145 eurus. Jei žuvys bus sugautos ichtiologiniame draustinyje ar rezervate, teks sumokėti tris kartus didesnę sumą.

Ministerija taip pat informuoja, kad vietiniai Nemuno žemupio gyventojai, įsigiję žvejo mėgėjo korteles limituotai stintų žvejybai, nuo ketvirtadienio gali šias žuvis žvejoti tinkliniu samčiu nustatytose Nemuno, Skirvytės, Pakalnės, Aukštumalos ir Minijos upių atkarpose.

Tačiau pažymima, kad Mėgėjų žvejybos įstatymas draudžia prekiauti žvejų mėgėjų sugautomis žuvimis. Administracinių nusižengimo kodekse už mėgėjų žvejybos būdu sužvejotų žuvų ar iš jų pagamintų produktų pardavimą ar supirkimą numatyta bauda nuo 90 iki 290 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius