Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvejai mėgėjai: „Verslinė žvejyba turi būti draudžiama ežeruose, tvenkiniuose ir vandens talpyklose“

Šeštadienį Vytauto Didžiojo universiteto didžiojoje salėje į pirmąją Lietuvos meškeriotojų mėgėjų konferenciją konferenciją iš visos šalies susirinko žvejai mėgėjai. Šios sąšaukos iniciatyvinės grupės tikslas – diskusija apie mėgėjų žūklės perspektyvas šalyje, jai iškilusius pavojus ir apie žvejų organizacijos įkūrimą.
Žvejų mėgėjų konferencija Kaune
Žvejų mėgėjų konferencija Kaune / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Konferenciją atidaręs Mėgėjų žvejybos tarybos pirmininkas Antanas Kontautas trumpai pristatė darbotvarkę ir paragino dažniau vartoti gražų žodį „meškeriotojas“.

„Pagaliau šalies žvejai mėgėjai jau vienijasi. Jų yra apie du šimtus tūkstančių. Laikas jiems susiburti. Jau seniai žvejojama ne dėl maisto, tai – gyvenimo būdas“, – sakė pirmadienį 60-metį minėsiantis aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Konferencijoje pranešimus skaitė mokslo bendruomenės, meškeriotojų, verslo, meškeriotojams skirtos spaudos atstovai. Jie aptarė Lietuvos vandens telkinių žuvų išteklius ir jų dabartinę būklę, kalbėjo apie mėgėjų žūklės vystymą, jos poveikį valstybės ekonomikai ir gyventojų gerovei, verslinės žūklės padėtį, apžvelgė žuvininkystės sektoriaus vystymo 2014-2020 m. strategiją ir veiksmų programą.

Per konferenciją taip pat kalbėta apie naujos žvejų mėgėjų organizacijos poreikį, ekologinį švietimą, karpininkus ir muselininkus, povandeninės medžioklės ypatumus ir Meškeriotojo kodeksą.

Žuvų ištekliai labai lengvai pereikvojami ir biologinė pusiausvyra pažeidžiama net ir didžiuosiuose vandens telkiniuose.

Meškeriotojai pranešė nepritariantys verslinės žūklės organizavimui Lietuvos ežeruose, tvenkiniuose ir vandens talpyklose. Šie vandens telkiniai turėtų būti skiriami tik pramoginei rekreacinei žūklei. Prieš jų turėtų būti kuriama meškeriotojams pritaikyta infrastruktūra ir atliekami įžuvinimo darbai pagal mokslinių tyrimų pagrindu parengtas ilgalaikes įžuvinimo programas.

Pabrėžta, kad žuvų ištekliai labai lengvai pereikvojami ir biologinė pusiausvyra pažeidžiama net ir didžiuosiuose vandens telkiniuose. Todėl verslinė žūklė turėtų būti ir juose uždrausta.

Kauno politikus atstovavusi Aušra Ručienė palaikė iniciatyvą uždrausti žvejybą tinklais Kauno mariose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius