Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naudingiausias Lietuvos rinktinės krepšininkas Darius Songaila: „Pasitikėjimas atsirado, kai nustojome klysti“

Dariui Songailai prireikė vos dvylikos minučių, kad taptų naudingiausiu Lietuvos rinktinės krepšininku. Nuo atsarginių suolo tik trečiojo kėlinio pabaigoje (27 min.) pakilęs puolėjas buvo pagrindinio spurto iniciatorius.
Darius Songaila ir Ronny Turiafas
Darius Songaila ir Ronny Turiafas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sužaidus 27 minutes Tuniso rinktinė pirmavo 53:41, tačiau D.Songaila pelnė šešis taškus paeiliui, Šarūnas Jasikevičius smeigė tritaškį ir deficitas sumenko 50:54.

Trečiojo kėlinio pradžioje Simas Jasaitis pataikė tritaškį, o po D.Songailos dvitaškio su bauda lietuviai pirmą kartą išsiveržė į priekį 56:54.

Paskutinėse Londono olimpinių žaidynių A grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė 76:63 įveikė Tunisą.

D.Songaila pelnė 13 taškų (5/6 dvitaškių, 3/3 baudų), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, perėmė 1 kamuolį, 1 kartą prasižengė, išprovokavo 2 pražangas ir surinko 17 naudingumo balų.

– Dariau, kodėl komanda taip sunkiai įsivažiavo? – žurnalistai paklausė D.Songailos.

– Rungtynes pradėjome klysdami. Pirmoje dalyje suklydome trylika sykių, o tai – neleistina. Jie pajuto žaidimą, pataikė kelis metimus ir buvo sunku prisivyti. Antroje pusėje susikaupėme ir per paskutinius du kėlinius suklydome vos du kartus. Ištaisėme didžiausią problemą, atkovojome kamuolius.

– Ką kalbėjote per didžiąją pertrauką?

– Nuėjome į rūbinę, pasėdėjome ir pasižiūrėjome, kas buvo negerai. Reikėjo šiek tiek agresyviau gintis, tai ir padarėme. Nustojome klysti, pradėjome pataikyti, atkovojome kamuolių, atsirado pasitikėjimas ir žengėme toliau.

– Kodėl geriau sekėsi žaisti su amerikiečiais, o ne Tunisu?

– Labai gerai pradėjome rungtynes su amerikiečiais, buvo visai kitoks nusiteikimas. Šiandien pirmas kėlinys – 7:20. Ir dar su devyniomis klaidomis.

– Ar galite apibendrinti grupės varžybas?

– Žaidėme banguotai. Gerai žaidėme su amerikiečiais, tačiau geriausias mačas buvo su Nigerija. Su argentiniečiais ir prancūzais rungtyniavome taip pat banguotai. Šiandien pirmus du kėlinius žaidėme prastai. Vis dėlto einame gera linkme, nes gerai pasirodėme su amerikiečiais, šiandien pavyko atsitiesti. Ketvirtajame kėlinyje žaidėme gerai.

– Ar žaidimo, kurį demonstruojate, užteks ketvirtfinalyje įveikti rusus?

– Ne. Patys žinome, ką galime. Jeigu žaisime taip, kaip galime ir tokį krepšinį, kokį demonstravome tam tikromis akimirkomis, tada turime galimybę įveikti ketvirtfinalį. Jame reikės atiduoti viską, nes kitų rungtynių gali nebebūti. Manau, kad ir pasiruošimas, ir nusiteikimas bus visai kitoks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius