-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Benedikto turgus“ kviečia švęsti karališkai ir tautiškai

Artėjanti Karaliaus Mindaugo karūnavimo šventė suteikia progą susimąstyti apie tai, kas ypatinga ir nekasdieniška mums patiems. „Benedikto turgus“ kviečia visus stabtelėti ir pagalvoti, ką dėsime ant šventinio stalo ir skirti laiko bendravimui su savo artimaisiais, kas yra didžiausia prabanga ir vertybė šiame skubančiame pasaulyje. Na, o tuos, kurie lieka mieste – pabūti kartu su savo bendruomene ir sugiedoti Tautišką giesmę.
Benedikto turguje atidarytas vasaros sezonas: grilis, degustacijos ir piknikas
Benedikto turguje atidarytas vasaros sezonas: grilis, degustacijos ir piknikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šią ypatingą Lietuvai dieną norime pakviesti vilniečius pajusti tą šventės dvasią ir leisti sau sustoti, ragaujant nepriekaištingai paruoštą maistą. Juk maistas buvo ir bus labai svarbi mūsų gyvenimo dalis. O paskui, susiėmus už rankų, iš visos širdies kartu su visais pasaulio lietuviais sugiedoti savo tautos himną“,- penktadienio vakarą visus kaimynus užsukti į „Benedikto turgų“ kvietė turgaus direktorė Jolita Krickė.

Karališkas – nebūtinai brangus, svarbiau – su meile

Į klausimą, kas yra karališkas maistas, kiekvienas, ko gero, atsakytų skirtingai. Daugumai tai bus maistas, kurio nėra ant kasdienio stalo, tačiau jis kažkuo ypatingas. Ar jis būtinai turi būti brangus? Anot „Karališką pojūčių pikniką“ rengiančio restorano „Mr. Fox“ šefo Andriaus Lisovskio – tikrai ne. Tačiau būtinai pagamintas su meile ir iš kruopščiai atrinktų produktų.

„Tiesiog paimti brangų produktą, pavyzdžiui, elnią, ir jį pagaminti nėra karališka. Karališkas maistas yra skanus maistas. O jeigu skanus, vadinasi, šefas įdėjo į jį meilės ir jis jau yra karališkas, kadangi turi šefo meilės. Tai yra svarbiausia. Tą karališką prabangą mes suprantame kiekvienas savaip. Karališkas pojūtis nereiškia, kad tu užmerktomis akimis prarysi deimantą. Valgydamas tu pajausi tą „cinkelį“, kuris ir bus tas deimantas tame patiekale. Ir aš manau, kad kiekvienas atėjęs pats sau atras, kas jam yra prabangu, ko jis nėra ragavęs niekada gyvenime“,- intrigavo A.Lisovskis.

Šefas prisipažįsta, kad teko gerokai pasukti galvą, kaip iš pirmo žvilgsnio paprastą lietuvišką produktą patiekti prabangiai ir karališkai. Restorano komanda puotai skyrė jūros temą, tad ant stalo bus patiektos įvairios jūros gėrybės su lietuviškais priedais. Tarkime, rūkytas lietuviškas sūris, kuriame užkeptos žaliakiautės midijos su raudonaisiais ikrais ir valgoma žeme. Tačiau tai – tik maža detalė, o visas meniu laikomas paslaptyje.

Ragavimas užsimerkus atveria naujus pojūčius

Kame gi didžioji šios puotos paslaptis? Tame, kad valgoma užrištomis akimis ir be įrankių, o su pirštinėmis, kurias prieš sėdant prie didelio bendro stalo įteikia padavėjas. Pripažinkime, šis tas bendro su viduramžių puotomis, kai šakutė dar nebuvo atėjusi į Lietuvą ir didikai kepsnius nesididžiuodami valgė rankomis.

„Juodos pirštinės yra mūsų atributas, su kuriuo mes pradėjome savo veiklą. Tad naujas pojūtis, kurį gauna žmonės, atėję į mūsų restoraną - tai galimybė tyrinėti maistą rankomis, ne su šakute ir tai tampa savotišku pojūčių žaidimu“,- šypsosi A.Lisovskis ir tikina, kad visiems būna labai smagu dalintis įspūdžiais ir naujai atrandamais skoniais bei pojūčiais.

Šefo teigimu, paprastai santūrūs lietuviai prie tokio stalo „sušyla“, atranda naujų draugų ir bendrauja net ir pasibaigus vakarienei. Anot jo, ypač džiugina, kai matai, kad užsimerkę žmonės šypsosi ir šnabždasi.

„Mano kaip šefo užduotis yra ne tik sukurti šedevrą lėkštėje, nesvarbu, kad žmogus jo nemato, bet kad jam būtų patogu kiekvieną ingredientą užčiuopti atskirai, ištyrinėti, o paskui paragauti visumą. Ir aš manau, kad žmonės tikrai nustebs ir jausis labai pakylėti, ypač dalyvaujantys pirmą kartą. Ir labai pasistengsiu, kad visi atėję jaustųsi tikrai karališkai“,- žadėjo pokylio organizatorius.

Šventė subalansuota šeimoms

A.Lisovskis į šventę kviečia ateiti su vaikais, kurių laukia staigmenos ir daug įvairios veiklos. Ir žinoma, nemokamas karštas šokoladas – juk vaikai – tai maži karaliukai, kuriems taip pat norisi švęsti kartu su suaugusiais.

„Kai žmonės registruojasi, visada klausiame, kiek metų vaikui ir ar jis dalyvaus pačiame piknike, ar tiesiog bus stebėtojas iš šono. Atsižvelgiame ir vaikams patiekiame kiek kitokius patiekalus, tokius, kokius jie mėgsta. Svarbiausia, kad mažiesiems yra smagu užsidėti juodas pirštines, užsimerkti ir valgyti kad ir tą pačią bulvytę fri bei vištienos kepsnelį ir spėlioti, kas tai yra“,- vaikų nepalikti namuose ragino šefas.

Naujų pojūčių ieškojimas puotoje – dar ne viskas. Andrius Lisovskis žadėjo su atėjusiais pasidalinti ir receptais bei patarimais, kaip skaniai grilyje išsikepti mėsą ar žuvį. Na, o tie, kurie ketina švęsti kitur, užsukę į „Benedikto turgų“ gali rasti pačių gurmaniškiausių produktų savo šventei. Čia įsikūrusiose parduotuvėlėse atrinkti aukščiausios kokybės produktai nepadarytų gėdos ir karališkam stalui. Beje, apsilankiusiųjų turguje laukia dar viena staigmena – penktadienį čia atsidaro daugelio pamėgtas burgerių restoranas „Burger street“.

Taigi juodos dėžės, į kurias bus dedami slapti patiekalai, jau ruošiamos. Kas bus jose, kol kas žino tik du restorano šefai. Ar sužinosite ir jūs? Taip, jei spėsite užsiregistruoti į puotą, o tai padaryti galima iki ketvirtadienio, liepos 5 d. 21 val. „Benedikto turgaus“ FB paskyroje.

Renginio programa

20 val. prasideda „Karališkas pojūčių piknikas“ (registruokitės čia).

21 val. „Benedikto turguje“ giedama Tautiška giesmė.

Po pikniko – futbolo turnyras Mr. Fox vasaros terasoje: Brazilija vs Belgija.

Pikniko meniu, kurį sudarys šaltas ir karštas užkandis, pagrindinis patiekalas ir desertas su paslaptimi, vyraus įvairiai paruoštos jūros gėrybės bei prie jų priderinti gėrimai - sausas raudonas itališkas vynas, šalta kava, kokteiliai, naminis limonadas.

Kaina suaugusiajam - 15 eur, vaikui – 8 eur, vaikams iki 6 m. - nemokamai.

Vaikams paruoštos veiklos: smėlio dėžės su žaislais, piešimo konkursas su kreidutėmis, karaliaus karūnų spalvinimas.

„Suliko“ šventės dalyvius vaišina mineraliniu, o vaikus - sultimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius