-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Norfos“ lentynose – pagal D.Praspaliausko receptus sukurti išskirtiniai duonos gaminiai

Tikriausiai sunku būtų surasti abejingą viliojančiam šviežiai keptos duonos kvapui – juk ne veltui esame vadinami duonos tauta ir suvalgome jos išties labai daug. Į „Norfos“ prekybos tinklo parduotuves iš kepyklos kasdien pristatoma šviežiai kepta duona – iš viso net 18 rūšių: 6 rūšių batonai, 6 tamsios ruginės, 5 šviesios kvietinės ir 3 rūšių sumuštinių duona. Kepykla per savaitę sunaudoja 7 tonas aukščiausios rūšies miltų, 11 tonų pirmos rūšies ir apie 2 tonas ruginių miltų.
Deivydas Praspaliauskas
Deivydas Praspaliauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kad lietuviai suvalgo labai daug duonos, pripažįsta ir restorano „Amandus“ šefas Deivydas Praspaliauskas. Anot jo, restorane kepaliukas duonos su burokėliais tuoj pat ištirpsta ant vakarienės stalo. Šefas džiaugiasi, kad žmonės atrado ir kitas duonos rūšis, valgo ne tik paprastą ruginę.

VIDEO: D.Praspaliausko duona nuo šiol pasiekiama kiekvienam pirkėjui

„Kai mes pradėjome bendradarbiavimą su „Norfa“, pamačius įrengimus buvo vienas iš pirmųjų tokių planų, kad norėčiau, kad kažkas per tokį aparatą iš mano rankų iškeliautų. Kur tu matai ne 5, ne 10, ne 20 kepaliukų, kaip restorane matau, bet kad pamatyčiau didelį skaičių ir kad daug žmonių galėtų paragauti tą įdomų produktą“, – sako virtuvės šefas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Rivonos“ kepyklos gaminiai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Rivonos“ kepyklos gaminiai

Ši Deivydo Praspaliausko svajonė netruko išsipildyti ir Kėdainiuose esančioje kepykloje jau kvepia net penkių rūšių garsaus virtuvės šefo duona. Viena iš jų yra visiška naujovė Lietuvoje, nes kepama su iš Rytų kilusiais „Khorasan“ rūšies kviečiais. Šioje grūdinėje kultūroje yra net 20–40 proc. daugiau baltymų nei įprastuose kviečiuose, taip pat daugiau lipidų, aminorūgščių, vitaminų, ypač vitamino E, mineralų – magnio, cinko, seleno ir augalinės ląstelienos.

15min nuotr./Deivydo Praspaliausko sumuštinių duona
15min nuotr./Deivydo Praspaliausko sumuštinių duona

Dar trys D.Praspaliausko duonos rūšys – tai itališka, trijų skonių fokačija su pomidorais, alyvuogėmis ir saulėgrąžomis.

„Fokačija pati iš esmės yra itališka duona, taip būtų galima ją pristatyti, kad žinotume, apie ką kalbame. Geriausiai toks produktas ragaujasi, kai yra šiltas. Tad jeigu kas nors nusiperka, parsitransportuoja namo, mano patarimas: iš karto 5 minutės, 180 laipsnių ir ji bus tokia pat, kaip ką tik ištraukta iš krosnies, tokio pat skanumo“, – pasakoja virtuvės šefas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deivydas Praspaliauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deivydas Praspaliauskas

Su kuo ragauti naująsias duonos rūšis? Tepti sumuštinius ar derinti su troškiniu bei sriuba? Anot D.Praspaliausko, duona yra tiesiog atskiras patiekalas.

„Geriausia duona yra tiesiog duona. Nebūtina kažko prie jos ragauti. Aš pats labai dažnai mėgstu pasakyti, kad duona vis dėlto yra atskiras patiekalas. Su kažkuo valgyti yra visada labai smagu, bet pati skaniausia ir geriausia yra be nieko. Negaliu pasakyti, prie ko geriausiai derėtų kuri duona, nes iš tikrųjų pats paragauni ir tada žinai, prie ko jos labiausiai norėtum“, – neslepia tiesiog skonio receptoriais pasikliaunantis šefas.

Kepyklos technologai ypač giria su daržovėmis – džiovintais burokėliais ir salierais kepamą D.Praspaliausko duoną, kuri yra pikantiško skonio ir turi daug skaidulų, tad tikimasi, bus įvertinta sveiko maisto gerbėjų.

15min nuotr./Deivydo Praspaliausko burokėlių duona
15min nuotr./Deivydo Praspaliausko burokėlių duona

„Aš daugeliui asocijuojuosi su burokėliais ir daržovėmis, tai turėsime ir vieną tamsesnę duoną, kuri yra su daržovėmis – tai burokėliais bei salierais ir, manau, kad neapsipažinsite, pamatę mano veidą ant pakuotės“, – šypsosi restorano šefas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius