-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje pakvipo kava: prasidėjo 3 dienas truksiantis „Vilnius Coffee Festival“

Kavos degustacijos ir įrangos bei įrankių pristatymai, pažintys su naujais kavos regionais, edukacinė programa, šio gėrimo ruošimo čempionatai – tiek ir dar daugiau smalsuoliams žada penktadienį, vasario 8-ąją, startavęs „Vilnius Coffee Festival“. Menų fabrike „Loftas“ iki pat sekmadienio vakaro laukiami visi, besidomintys kava – ir kavininkai, ir dažniau ar rečiau ją geriantys kavinėse ir/ar namuose, ir dirbantys restoranų industrijoje. Naujienų, įdomybių ir kofeino renginyje tikrai nepritrūks!
„Vilnius Coffee Festival“ akimirka
„Vilnius Coffee Festival“ akimirka / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vos tik startavęs penktadienį per pietus, festivalis iškart sulaukė gausaus lankytojų būrio – kavos ragautojai būriavosi prie stendų, domėjosi ir kavos gėrimu, ir jos ruošimo įranga bei įrankiais, taip pat įvairiausiais produktais, lydinčiais kavą – nuo saldumynų ir ledų iki gaiviųjų gėrimų.

„Vilnius Coffee Festival“ subūrė visas madingiausias sostinės kavines, kavos skrudintojus, čia galima sutikti ir svečių iš užsienio, vieniems pirmųjų pavartyti tik šią savaitę išleistą pirmąją lietuvišką knygą apie kavą „Tebūnie kava“, edukacijos erdvėje nuolat vyksta filmų peržiūros, su pranešimais apie kavą pasirodo šio tamsaus gėrimo ekspertai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nidas Kiuberis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nidas Kiuberis

Šių metų festivalis lankytojus pasitinka su šūkiu „Atrask 800 kavos veidų“. Pasak vieno iš renginio organizatorių Nido Kiuberio, smalsuoliai kviečiami drąsiai ragauti, pažinti ir mėgautis šviežia, daugiau nei 20-ies kavos skrudintojų, rūšinės kavos pardavėjų ir rinktinės kavos importuotojų siūloma kavų, kavos gėrimų ir netgi vandens su kofeinu įvairove.

Vienas pagrindinių festivalio akcentų – net 3 kavos čempionatai, prasidėję jau pirmąją festivalio dieną. Jų nugalėtojai Lietuvai atstovaus pasauliniuose Kavos ruošimo („Barista“), Piešimo pieno puta („Latte Art“) ir Kavos ragavimo („Cup Tasting“) čempionatuose. Stebėti šiuos čempionatus įdomu ir tiems, kas nėra kavos ruošimo profesionalai, nes rungiantis baristoms tikrai netrūksta azarto, emocijų, pagaliau, ir gražių vaizdų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Vilnius Coffee Festival“ akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Vilnius Coffee Festival“ akimirka

Festivalyje ir patys lankytojai trumpam gali atsidurti baristų vaidmenyje. „Pernai pajutome, kad festivalio lankytojams norisi ne tik paragauti kavos, bet ir patiems išbandyti ir pajusti, kaip ji ruošiama. Šiemet kartu su gausia SCA sertifikuotų narių komanda kviesime visus norinčius atsistoti prie profesionalaus kavos apataro ir pasidaryti puodelį mėgstamos kavos“, – dar prieš festivaliui prasidedant pasakojo Dovilė Baltrukėnienė, šiemet festivalį pristatančios kompanijos „Paulig“ atstovė.

Renginio metu vyksta daugybė nemokamų edukacinių susitikimų, taip pat degustacijos, paskaitos, smalsuolių laukia filmo „The Coffee Man“ peržiūros, jau kinėtosios kavos įkvėpimams ir atradimams skirtos knygos „Tebūnie kava“ pristatymas.

Vyks ir praktinės dirbtuvės, kurių metu vietiniai kavos profesionalai ir svečiai iš užsienio dalinsis savo patirtimi, įžvalgomis ir naudingais patarimais apie gerąsias kavos patirtis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Vilnius Coffee Festival“ akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Vilnius Coffee Festival“ akimirka

Kavos festivalis orientuotas į pačią plačiausią auditoriją – nuo paprastų kavos mėgėjų, kurie kavą ruošia namuose, geria kavinėse iki vadinamųjų kavininkų, turinčių nuosavas kavines, užsiimančių skrudinimu ir pan.

Daugiau kaip 50-ies festivalio dalyvių pristatomomis naujienomis, veiklomis ir renginiais galima mėgautis nuo vasario 8-osios, penktadienio ryto iki vasario 10-osios, sekmadienio. vakaro. Išsamią „Vilnius Coffee Festival 2019“ programą rasite ČIA

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Vilnius Coffee Festival“ akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Vilnius Coffee Festival“ akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius