-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitės vieta: nosį kutenančios kavos istorijos

Paklausęs asketiškos kavinės „Crooked Nose & Coffee Stories“ įkūrėjo Emanuelio Ryklio supranti, kad kavos pasaulis be galo platus ir mažai pažįstamas net kavos mėgėjais save laikantiems žmonėms. Tačiau pradėti pažintį su šiuo tamsiu ir paslaptingu gėrimu niekada ne vėlu. Ypač šioje vietoje.
Kavinės „Crooked Nose & Coffee Stories“ įkūrėjas Emanuelis Ryklys
Kavinės „Crooked Nose & Coffee Stories“ įkūrėjas Emanuelis Ryklys / Jurgos Čekatauskaitės nuotr.

„Kartais ant žaizdos reikia užberti šiek tiek druskos. Kad neužmirštum. Kad neužmigtum. Aš didžiuojuosi perštinčiais savo randais. Jie rodo, kad mano tik nosis kreiva. O širdis tiesi.“

Tai kavos „Mokha Java Salis“ įkvėpta istorija, sukurta Solveigos Masteikaitės – kavinėje galima nusipirkti šios autorės, bendradarbiaujančios su „Crooked Nose...“, knygelę (10 €). Taip pat – „įdarbinti“ savo pačių nosis, pagal kvapą renkantis kavos mišinius.

Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Kavinė „Crooked Nose & Coffee Stories“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Kavinės lentynoje - Solveigos Masteikaitės knygelė

Mūsų apsilankymo metu galima buvo rinktis iš braziliško „Santos“ (skrudintų žemės riešutų, pieniško šokolado, karamelės kvapo), Gvatemalos „Acate“ (karčiojo apelsino, kakavos, karamelės kvapo), Papua Naujosios Gvinėjos „Simbu“ (tropinių vaisių, muskato, medžio kvapo) ir Kenijos „Kirinyaga“ (juodųjų serbentų, saldžiųjų pomidorų, kakavos kvapo).

Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Kavinė „Crooked Nose & Coffee Stories“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Kavinėje galima rinktis iš kelių kavos pupelių rūšių

Pasirinkus pupeles Emanuelis rekomenduoja labiausiai joms tinkantį kavos paruošimo būdą. Gerai, kad rekomenduoja, nes tikrai ne visi čia užsukę, ypač pirmą kartą, žino, kokia kava jam labiau patiks – ruošta „Chemex“, „Aero Press“, „Nel Drip“ ar „Siphon“ būdu. Be to, šeimininkas jus „pavaišins“ pasakojimais apie kavą – klauskite, ko norite, tikėtina, kad daugiau nei 4-erius metus kavos versle besisukantis vyras žinos, ką atsakyti.

Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Kavinė „Crooked Nose & Coffee Stories“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Kavinės interjeras asketiškas, tačiau čia greitai pasijunti laukiamas ir savas

Tiesa, jis pats sako, jog bijo žodžio „verslas“, tad visą su kava susijusią veiklą vadina tiesiog entuziazmu: trečius metus rengiamą kavos konferenciją „Dark Times“, pupelių skrudinimą ir tiekimą, rengiamas kavos degustacijas ir neseniai atsidariusią kavinę. Kadaise buvęs reklamos pasaulio rykliu jis dabar plaukioja kava kvepiančiuose vandenyse, o retkarčiais pasitaikantys įvairūs reklamos projektai liko tarsi hobis.

Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Kavinė „Crooked Nose & Coffee Stories“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr./„Crooked Nose & Coffee Stories“ kava ruošiama keliais būdais

Šioje kavinėje negausite cukraus (nebent gaminto iš beržų sulos), pieno, torčiukų – norintiems ko nors užkąsti siūlomi rinkiniai iš dviejų rūšių lietuviškų sūrių (brandintų, iš ožkos ir karvės pieno), naminės juodos duonos ir šviežių uogų. Nes šioje vietoje geriausia mėgautis kava ir pokalbiais apie ją.

Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Kavinė „Crooked Nose & Coffee Stories“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Emanuelis Ryklys ruošiamą kavą pagardina ne cukrumi, o istorijomis

Naujame pastate, Vilniaus Naujamiestyje įsikūrusioje kavinėje po truputį formuojasi sava publika. Pirmuosius ryto darbus nudirbę antrojo kavos puodelio užsuka netoliese įsikūrę verslininkai, kažkas galbūt tuo metu mėgaujasi dar tik pirmuoju gurkšniu, po pietų vėl daugiau publikos, norinčios kavos pertraukėlės.

Vaikams šeimininkas pasiūlo vandens arba liepžiedžių arbatos, nes „vaikai irgi gali būti suaugę“. Beje, išskirtinis ir minimalistinis šios kavinės interjeras (autorė Inga Pieslikaitė).

Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Kavinė „Crooked Nose & Coffee Stories“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr./Kavinė „Crooked Nose & Coffee Stories“ įsikūrusi Naujamiestyje

„Diena arba turi skonį, arba ne“, – rašo S. Masteikaitė. Tikėtina, kad jei užsuksite į „Crooked Nose & Coffee Stories” jūsų diena neliks beskonė.

Darbo laikas: I–V 10–19
Kava: „French Press“ (puodelyje klampi, itin natūralaus skonio kava). 180 ml – 5,5 €
Kava: „Chemex“ (puodelyje švelni, vyno tekstūros ir arbatos lengvumo kava). 150/300/450/600 ml – 2/4/5,5/7 €
Užkandžių rinkinys: (ožkos pieno sūris iš Laužėnų kaimo sūrinės, karvės pieno sūris iš sūrinės „Varinis puodas“, naminė duona, šviežios uogos) – 2,5/3 €
Adresas: Šaltinių g. 20-17, Vilnius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius