-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 daiktų, kurie jūsų virtuvėje visai nereikalingi. Metas atsisveikinti!

Daiktai turi savybę nepaliaujamai daugintis, ko gero pastebėjote. Dėl šios jų savybės atsiranda tie keisti virtuvės spintelių stalčiai ir lentynos, kuriuos beviltiškai sunku sutvarkyti, nes „gal daiktai ir nelabai naudojami, bet geri, nejau išmesi?..“. O kodėl gi ne? Atidavę ar išmetę nereikalingus niekučius ir rakandus, turėsite daugiau erdvės tikrai naudingiems (ir gražiems) daiktams.
Virtuvės įrankiai
Virtuvės įrankiai / Vida Press nuotr.

1. Virtuvės įrankiai, kurių turite po kelis vienetus

Keli butelių atidarytuvai, 3 iš kurių – suvenyriniai, parvežti draugų ar giminaičių iš Paryžiaus, Londono ir Romos, po dvi česnakų ar citrinų sulčių spaudykles... Iš tiesų tokių įrankių pakanka turėti po vieną, tad atsirinkite kokybiškiausius iš turimų, o kitų atsikratykite. Virtuvės spintelių stalčiai jums padėkos.

2. Subraižytos, nebeišplaunamos kepimo skardos ir keptuvės

Nerealu, kad visi virtuvės rakandai amžinai spindės ir nesusibraižys, gyvename tikrame pasaulyje, o ne pavyzdinės virtuvės fotosesijoje. Jei kepimo skarda ar keptuvė kiek apsitrynė, patamsėjo, matyti keli įbrėžimai, nieko tokio, tačiau jei kepimo indą dengia bjaurus nenugremžiamas riebalų sluoksnis, dugnas beviltiškai subraižytas, laikas įsigyti naujų, o seniesiems pasakyti „atia!“

Vida Press nuotr./Kepimo skarda
Vida Press nuotr.

3. Atpleišėję, suskilę mediniai įrankiai ir lentelės

Medinės lentelės, mentelės ir šaukštai, deja, neilgamžiai, tad net ir kruopščiai prižiūrimi, ilgainiui ims pleišėti ir skilinėti. Procesas dar pagreitės, jei plausite juos indaplovėje ar tinkamai neišdžiovinsite. Jei mediniai įrankiai pajuodo, suskilo ar aptrupėjo, atsisveikinkite su jais.

4. Atliekami plastikiniai indeliai produktams

Ne itin išvaizdūs, tačiau funkcionalūs plastikiniai indeliai virtuvėje praverčia – juose patogu šaldytuve laikyti maisto likučius, tvarkingai supilti pasvertus pyragui reikalingus ingredientus ir pan. Tačiau racionaliai įvertinkite, kiek tokių indelių naudojate. Visus kitus, tik užimančius vietą spintelėse, siųskite į plastikui skirtą šiukšlių konteinerį.

Vida Press nuotr./Plastikiniai indeliai
Vida Press nuotr.

5. Nepatogūs, beviltiškai atšipę peiliai

Kuo daugiau patirties įgauname virtuvėje, tuo geriau suprantame, kaip svarbu turėti kokybiškų, lengvai prižiūrimų ir patogių peilių. Tad atsikratykite tų peilių, kurie šių kriterijų neatitinka – nepatogių, pavojingų, beviltiškai sugadintų nemokšiškai galandant.

6. Pasenę prieskoniai

Kad pienas sugižo, pastebime labai greit, prieskoniai, laimė, ne tokie jautrūs laikui, tačiau ir jie kažkada baigia galioti (standartiškai malti prieskoniai galioja iki 12 mėn.). Periodiškai peržiūrėkite prieskonių lentynas ir išpilkite tuos, kurie paseno – prarado spalvą, aromatą, sušoko į gumulus ar rodo kitus akivaizdžius nekokybės ženklus.

7. Receptų knygos, kurių net neatsivertėt

Draugai gali žinoti, kad mėgstate gaminti, tačiau nebūtinai supras, kokias kulinarines knygas vertinate. Rezultatas – knyga, kurios receptus vis žadate išbandyti... kada nors ateityje. Atėjo metas visas tokias, laukiančias eilėje, pagalia perversti ir kritiškai įvertinti, reikalinga ir įdomi jums toji knyga ar tik dulka lentynoje.

8. Suvenyriniai puodeliai

Ką paskutinę minutę dovanų (vis dar) perka grįžtantieji iš kelionių? Taip, gerai, jei kokybišką šokoladą, o jei tai jau 21-as suvenyrinis puodelis į jūsų kolekciją? Užtenka kaupti indus, iš kurių negeriate, atsisveikinkite ir net nepasigesite.

Vida Press nuotr./Puodeliai
Vida Press nuotr.

9. Daugybė plastikinių ir medžiaginių maišelių

Daugelis virtuvėje turi stalčių, kurį net sunku atidaryti, nes kimšte prikimštas plastikinių maišelių. Kam jie skirti, kiekvienas turi savų paaiškinimų. Bėda, kad tų maišelių prikaupta kokiam dešimtmečiui į priekį. Jei tikrai taip, verčiau prisiminti plastikui skirtą šiukšlių konteinerį. Tas pats galioja ir medžiaginiams maišeliams, kurie irgi dalinami į kairę ir dešinę. Pasilikite tikrai talpius ir funkcionalius, o nenaudojamus atiduokite kaip tekstilę perdirbimui.

10. Nenaudojami druskinės-pipirinės duetai

Kiek druskai ir pipirams skirtų indelių gali prireikti vienoje virtuvėje? Taip, teisingai, kievieno po vieną. Jei turite daugiau, padarykite stilingiausių ir kokybiškiausių atranką, o su kitais atsisveikinkite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius