-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šviežių bulvių apkepas su sūriu

Ūkininkų laukuose verda bulviakasis, o mes jau galime mėgautis gardžiais ir taip lietuvių mėgstamais bulviniais patiekalais. Šiandien kviečiame išmėginti bulvių apkepą. Garantuojame: pirštelius aplaižysite ir dar paprašysite.
Bulvių apkepas su sūriu
Bulvių apkepas su sūriu / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1,2 kg nuluptų bulvių,
  • ¼ st. miltų,
  • 60 g sviesto,
  • 500 ml pieno,
  • 2 st. tarkuoto fermentinio sūrio,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Nuluptas bulves supjaustykite plonomis riekelėmis.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir iki geltonumo pakepinkite jame miltus. Pamažu nuolat maišydami supilkite pieną. Maišydami kaitinkite iki virimo, kad gautųsi vientisa masė.

Suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite.

Į sviestu išteptą skardą suberkite trečdalį bulvių, pabarstykite druska bei pipirais ir užpilkite trečdaliu padažo. Suberkite dar trečdalį bulvių ir dar trečdalį padažo, galiausiai likusias bulves ir užpilkite likusiu padažu.

Apkepą dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 1 valandą, kol paviršius gražiai apskrus. Jeigu pradės degti, pridenkite folijos lakštu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius