Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tobulas moliūgų pyragas: minkštas, drėgnas, ne per saldus

Minkštas, drėgnas, ne per saldus. Tobulas moliūgų pyragas, kurio receptu su mumis dalinasi 15min skaitytoja Oksana.
Moliūgo pyragas
Moliūgo pyragas / Oksanos Misiukienės nuotr.

Pyragui reikės:

  • 200 g moliūgo tyrės,
  • 100 g tirpinto sviesto,
  • 80 g rudojo cukraus,
  • 1 kiaušinio,
  • 130 g pilno grūdo miltų ,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • 1 a.š. malto cinamono,
  • 1/4 a.š. malto muskato riešuto,
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto,
  • Žiupsnio druskos.

Įdarui:

  • 150 g varškės pagardinkite vaniliniu cukrumi arba sirupu,
  • 1 mažo kiaušinio.

Gaminimas:


1. Cukrų išplakame su sviestu. Įmušame kiaušinį ir išplakame dar kartą.
2. Dedame moliūgo tyrę, pilame vanilės ekstraktą ir permaišome.
3. Atskirame dubenyje permaišome miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais.
4. Permaišome dvi mases ir užmaišome tešlą pyragui.
5. Permaišome varškę su kiaušiniu.
6. Kepimo formą (20 cm) išklojame popieriumi ir pilame 2/3 tešlos. Ant viršaus paskirstome varškės įdarą ir pilame likusią tešlą.
7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
8. Pyragą atvėsiname ir supjaustome.

Skanaus!

Dėkojame Oksanai už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius