Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nepamirškime, kad vis dar gyvename ir su AIDS epidemija. Rasizmas tik skatina jos plitimą

Jūsų odos spalva neturėtų nulemti jūsų sveikatos būklės. Tačiau rasizmas, stereotipai ir diskriminacija JAV aštrina ŽIV / AIDS epideminę situaciją.
Liūdnas žmogus
Liūdnas žmogus / Road Trip With Raj nuotr./ Unsplash nuotr.

Kadangi Amerika tebekovoja su ilgai klestinčiu rasizmu ir sistemine neteisybe, turime atkreipti dėmesį į pragaištingą šios ligos poveikį juodaodžių bendruomenei. AIDS epidemiją galima nugalėti tik užtikrinus, kad visi žmonės galės išsaugoti savo orumą, jaustų pagarbą, meilę ir užuojautą.

2020 metų liepos 6 dienos Tarptautinė AIDS konferencija – svarbiausias pasaulio įvykis, skirtas aptarti pažangą kovoje su šia liga, svarbiausius iššūkius ir sustiprinti tarptautinį bendradarbiavimą kovojant su AIDS – turėjo būti dar kartą surengta San Fransiske ir Oklande, Kalifornijoje, kur ji vyko prieš 30 metų, kai epidemija buvo pasiekusi piką. COVID-19 privertė organizatorius surengti konferenciją virtualiu formatu, tačiau ji išlieka labai svarbi siekiant sustabdyti AIDS.

Per pastaruosius tris dešimtmečius Amerika nuėjo įspūdingą kelią šio tikslo link.

Per pastaruosius tris dešimtmečius Amerika nuėjo įspūdingą kelią šio tikslo link. JAV vyriausybės iniciatyvų dėka kovai su liga buvo sutelkti ištekliai ir dėmesys – nuo 1990 metų Ryano White'o CARE įstatymo iki praėjusių metų ŽIV epidemijos nutraukimo plano, siekiant iki 2030 metų jos plitimą sumažinti 90 procentų. Prevencinio gydymo proveržiai, tokie kaip PrEP, sumažino užkrato perdavimo tikimybę. Naujovių, tokių kaip mėginių iš burnos ėmimas, dėka testavimas tapo lengvesnis, veiksmingesnis ir prieinamesnis.

Antiretrovirusinis gydymas ir toliau tobulėja, todėl ŽIV infekcija tampa nebe mirties bausme, o kontroliuojamu sveikatos sutrikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius