-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per fiziškas ir per stiprus barjeras „Žalgiriui“: smulkmenos, neleidusios laimėti Milane

Milano ekipos barjeras Kauno „Žalgiriui“ pasirodė vis dar per fiziškas ir per stiprus. Aukštus, augalotus vyrukus savo sudėtyje turinti Italijos ekipa nuo pirmųjų rungtynių minučių demonstravo savo raumenis, prie kurių kauniečiai priprato tik 3 kėlinio viduryje. Po puikaus sugrįžimo į rungtynes net 11 atakų iš eilės pelnant taškus, žalgiriečiams rungtynių gale pritrūko solidumo – madų sostinėje nusileista 92:98.

„Žalgirio“ kritimas į dviženklius deficitus tampa tikrai neraminančia tendencija. Į savo gynybos pinkles kauniečių ekipą pozicinėse atakose suvysčiusi Milano ekipa kūrėsi taškus rungtynių plane nurodytu ryškiu akcentu, kaip atakuoti pikenrolo metu ir po 2 kėlinių jau turėjo 12 taškų pranašumą 40:52. Šiai persvarai pakilus net iki 20 taškų, žalgiriečiai lyg įjungė aukštesnę pavarą puolime, kol italai šiek tiek atsipalaidavo gynyboje. Paskutinėse rungtynių atakose neišpildžius mažų detalių, savo taiklumo sugebėjimus ir vėl pademonstravo varžovų gynėjai – du iš eilės S.Rodriguezo ir M.Delaney tritaškiai pribaigė „Žalgirį“. Pažvelkime į pagrindinius rungtynių akcentus plačiau.

VIDEO: Nagais ir dantimis: įspūdingas „Žalgirio“ sugrįžimas, beveik atnešęs pergalę

Fiziškumas ir kamuolio prisilietimai

Kad ir kaip paprastai tai skambėtų, fiziškumas vėlgi buvo itin svarbi rungtynių dalis. E.Messina – labiau žinomas kaip gynybinio stiliaus treneris – šią vasarą susikomplektavo komandą pagal savo norus. Ir nors penktadienio rungtynėse savo dispozicijoje jis dar neturėjo visų savo auklėtinių, visi buvę aikštelėje atrodė puikiai paruošti aktyviai kovai. Ir ne tik fiziškumu – Milano ekipos žaidėjai atrodė lyg žinotų kiekvieną kauniečių suplanuotą sekantį žingsnį deriniuose.

Todėl pozicinėse atakose „Žalgiriui“ kilo daug sunkumų. Trečiojoje, silpnojoje „Žalgirio“ pozicijoje, kauniečiai sutiko V.Micovą su Sh.Shieldsu. Palyginus su Milakniu ir Vasturia, abu – puikiai sudėti ir stiprūs žaidėjai. Deriniai, skirti Milakniui buvo išanalizuoti, todėl šie lengvai galėjo išstumti lietuvį bei neleisti šiam įsibegėti jau po pirmosios užtvaros. Milaknis rungtynes užbaigė išmetęs vos 2 metimus per 15 minučių ir buvo itin nepastebimas aikštelėje.

VIDEO: Kuriozas: buvęs žalgirietis užsiropštė ant kauniečių milžino

Gynėjų linija, kurią sudarė M.Delaney ir K.Punteris, tą patį darė su „Žalgirio“ gynėjais. Kadangi kauniečių puolimas praktiškai paremtas keturių gynėjų atakomis po užtvarų bei handoffų (perdavimai iš rankų į rankas), šie dažnai buvo priversti kamuolį priimti aukščiau nei norėtų ir turėtų. Abu amerikiečiai, žaidžiantys vos antrąsias rungtynes po traumų, atrodė motyvuoti ir taip pat puikiai sekdavo „Žalgirio“ gynėjams iš paskos tais retais momentais, kuomet Milanas nenaudojo savo keitimosi gynybos.

„Žalgiris“ pirmojoje rungtynių pusėje gyveno iš greitų taškų puolime po varžovų pramestų metimų ir toli atšokusių kamuolių. Tokiu būdu buvo pelnyti net 17 iš 40 taškų. Pozicinėse atakose „Žalgiris“ strigo, nes nerado pakankamai būdų užpulti prieš keitimosi gynybą. Palyginus su praėjusiais metais, komandai labai trūksta po krepšiu užtikrintai galinčio žaisti aukštaūgio, kokiais praėjusias metais buvo Z.LeDay ir E. Ulanovas.

VIDEO: M.Schilleris pratrūko: išbėgo į aikštelę bei iškeikė teisėją

Milanui išsikeitus, kauniečiai neturėjo pakankamai būdų įvesti kamuolį Lauvergnui ar Rubitui, kuomet jiems iš priekio lįsdavo varžovai. O į K.Hineso ar Z.LeDay glėbį papuolę gynėjai pirmoje rungtynių pusėje nekūrė taškų ar gerų metimų elitiniu tempu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius