-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skrydis savadarbe raketa siekiant įrodyti, kad NASA meluoja, atšauktas

Vyras, įsitikinęs, kad Žemė yra ne rutulio formos, o plokščia, savo įsitikinimus ketino įrodyti eksperimentiškai – pakildamas į orą savadarbe raketa. Skrydį jis buvo numatęs atlikti šį šeštadienį, tačiau planus teko atšaukti. Bent jau laikinai, rašo „USA Today“.
Mike'o Hugheso garinė raketa
Mike'o Hugheso garinė raketa / „Scanpix“/AP nuotr.

Savamokslis raketų konstruktorius „Pašėlęs“ Mike'as Hughesas laiku nepasirūpino privalomais federaliniais leidimais, be to, kilo mechaninių problemų su „nameliu ant ratų/raketų leistuvu“, tad plano kilti į orą teko atsisakyti.

JAV Žemės valdymo biuras „pranešė, kad neleis man atlikti šio paleidimo, bent jau ne iš tos vietos“, – skrydžio atšaukimo priežastis „Youtube“ kanale komentavo konstruktorius, kurio ketinimai buvo patraukę ne tik amerikiečių, bet ir viso pasaulio dėmesį.

„Labai nusivyliau“, – sakė vyras, ketinęs rizikuoti raketa kilti į beveik 600 m aukštį (nors pasaulyje esama ir aukštesnių pastatų).

Pakilęs į tokį aukštį M.Hughesas ketino įsitikinti, kad Žemė yra plokščia, o NASA ir kitų pasaulio valstybių kosmoso agentūros – melagių šutvės.

61 metų limuzino vairuotojas pastaruosius kelis metus iš detalių, surastų metalo laužyne, konstravo garu varomą raketą. Projektas, įskaitant mobilia paleidimo aikštele paversto namelio ant ratų perdažymą ryškiomis, akį traukiančiomis spalvomis, jam kainavo 20 000 JAV dolerių.

Planas pakilus raketa įsitikinti, kad Žemė tikrai yra plokščia, buvo vystomas daugiau nei metus, o M.Hughesas Žemės valdymo biure išsiaiškino, kad leidimą kilti raketa jis privalo gauti iš JAV Federalinės aviacijos administracijos. Anot M.Hugheso, ši administracija jam atsakė, kad „tikrai negalime jo patvirtinti, bet žinosime, kad paleidimą vykdysite iš ten“.

Pirmadienį žinios apie numatomą skrydį pradėjo sklisti po visą pasaulį – M.Hughesas įsitikinęs, kad būtent dėl to Žemės valdymo biuras staiga pradėjo reikalauti leidimo.

„Turiu nuojautą, kad vienam iš Žemės valdymo biuro vadovui kilo klausimas „Kas vyksta? Kas jam išdavė leidimą“, – sakė konstruktorius-limuzino vairuotojas.

Be to, trečiadienį, besiruošiant išvykti į paleidimo vietą, dar kieme sulūžo raketų leistuvu paversta transporto priemonė.

M.Hughesas tvirtina, kad skrydį ketina atlikti jau ateinančią savaitę ir daugiau, tikslesnių žinių pateiks savo „Youtube“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius