-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virš Kinijos sprogo trys meteorai, nušvitę ne prasčiau už pilnatį

Kinijos gyventojai, trečiadienį šventę rudens vidurio šventę, buvo nudžiuginti ir ryškaus kosminio įvykio: virš Junano provincijos, kur žmonės stebėjo mėnulio pilnatį, staiga sužibo dar vienas šviesulys, nenusileidęs pilnačiai, rašo ibtimes.co.in.
Meteoras virš Kinijos
Meteoras virš Kinijos / Stopkadras

Iš viso, anot liudininkų, danguje sužibo trys meteorai – du mažesni ir vienas didelis.

Ugnies kamuoliai danguje pasirodė netrukus po 8 valandos vakaro vietos laiku ir buvo matomi kelias sekundes. NASA informuoja, kad vienas iš meteorų sprogo 8:07 Pekino laiku, 164 km į šiaurės vakarus nuo Lijiango miesto Junano provincijoje.

Vieno iš meteorų sprogimas buvo ryškesnis už Mėnulio pilnatį. Sprogimo metu jis keliavo 14,6 km/s greičiu. Skaičiavimai rodo, kad sprogimo metu išskirtas energijos kiekis yra ekvivalentiškas 540 tonų svorio trinitrotolueno (trotilo) bombos sprogimui.

Kadangi sprogimas įvyko šventės metu, jį keletas žmonių užfiksavo savo kameromis – vaizdo įrašai išplatinti socialiniuose tinkluose.

VIDEO: Meteoro sprogimas virš Kinijos

Kinijos mokslų akademijos Junano observatorijos mokslininkas Zhangas Xingxiangas Kinijos centrinei televizijos stočiai teigė, kad pagal vaizdo įrašus susidaro įspūdis, jog nufilmuotas meteoras buvo bolidas – taip yra vadinami atmosferoje sudegantys arba sprogstantys ypatingai ryškūs meteorai.

Vietos gyventojas TV žurnalistams teigė, kad išgirdo labai garsų sprogimą – net žemė sudrebėjo. Tačiau nėra žinoma, kad meteoras būtų pridaręs kokių nors nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius