-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas mokslininkų atradimas gali padėti užauginti plaukus plikiems

Mokslininkai atrado naują vaistą, kuris leidžia pelėms atauginti plaukus vos per tris savaites. Tikimasi, kad vaistas, kuris taip pat buvo išbandytas ir su žmogaus plaukų folikulais, padės užauginti plaukus plikiems.
Plikti pradėjęs vyras
Plikti pradėjęs vyras / „Scanpix“ nuotr.

Vaistas veikia slopindamas fermentus, esančius plaukų folikulų viduje, kurie yra rambės būsenos, tokiu būdu „pažadinant“ plaukų augimą, rašo dailymail.co.uk.

Atlikusi eksperimentus su pelėmis ir žmogaus plaukų folikulais, Angela Christiano iš Kolumbijos universiteto medicinos centro, atrado, kad vaistai, kurie slopina Janus kinase (JAK) šeimos fermentus, juos panaudojus odoje skatina greitą plaukų augimą.

„Tai, ką mes atradome, žada labai daug, nors kol kas mes neįrodėme, kad tai yra vaistas nuo plikumo, – sakė A.Christiano. – Reikia atlikti daugiau tyrimų ir patikrinti, ar JAK slopintojai gali sukelti plaukų augimą naudojant galvos odai pritaikytas formuluotes.“

Atidžiau stebėdami pelių plaukų folikulus mokslininkai pastebėjo, kad JAK slopintojai pažadino neveiklius folikulus iš ramybės būsenos.

Plaukų folikulai plaukus gamina ne pastoviai, o cikliškai. JAK slopintojai paskatina folikulų pabudimą iš ramybės būsenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius