-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaprastoji padėtis Rusijoje: salyną užpuolė baltieji lokiai

Rusijos aplinkos apsaugos institucijos į užpoliarinį Naujosios Žemės regioną išsiuntė specialistų grupę, kad šie užmigdytų ir pergabentų dešimtis alkanų baltųjų lokių, kurie alkani bastosi bo žmonių gyvenamas apylinkes, rašo „The Guardian“.
Baltasis lokys namo laiptinėje
Baltasis lokys namo laiptinėje / Stopkadras

Toks sprendimas priimtas po to, kai salyno gyventojai – jų Naujojoje Žemėje yra apie 3000 patys kreipėsi pagalbos.

„Tokios baltųjų lokių invazijos dar niekada nebuvo. Jie persekioja žmonės“, - sakė vietinės administracijos vadovas Žiganša Musinas.

Jo pavaduotojas Aleksandras Miniajevas pridūrė: „žmonės persigandę, bijo išeiti iš namų. Tėvai nenori leisti savo vaikų į darželius. Regione paskelbta nepaprastoji padėtis“.

VIDEO: Russian archipelago Novaya Zemlya, Polar bears attacks

Filmuotoje medžiagoje matoma, kaip nemažas lokių būrys ieško maisto vietiniame sąvartyne. Bandymai juos nuvyti automobilio garsiniu signalu baigiasi nesėkme – lokiai prarado baimės jausmą.

Rusijoje baltieji lokiai klasifikuojami kaip nykstanti rūšis, šaudyti juos yra draudžiama. Bet pareigūnai įspėja, kad siekiant užtikrinti vietos gyventojų saugumą gali tekti imtis ir tokios priemonės, jeigu nepavyks lokių perkelti.

2016 metais Trojnoj saloje, į rytus nuo Naujosios Žemės archipelago dirbę penki mokslininkai taip pat turėjo nemalonų nuotykį su baltaisiais lokiais: jie buvo priversti beveik dvi savaites pratūnoti atokioje meteorologijos stotyje, nes aplink šlaistėsi išalkę plėšrūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius