-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukurti bioniniai lęšiai, kurie akinius gali padaryti nebereikalingus

Bendrovė „Ocumetics Technology Corp“ tikina išradusi neskausmingą aštuonių minučių procedūrą, kuri suteiktų tris kartus geresnį regėjimą nei 20/20. Tai reiškia, kad su šiais lęšiais šimtametis matytų žymiai geriau nei žmogus, turintis patį geriausią regėjimą, rašo Iflscience.com.
Garethas Webbas rankose laiko bioninį lėšį
Garethas Webbas rankose laiko bioninį lęšį / Scanpix/CANADIAN PRESS nuotr.

Tam, kad šios technologijos efektyvumas būtų patikrintas, turi būti atlikti klinikiniai tyrimai.

„Laisvė nuo akinių ir kontaktinių lęšių dabar yra realybė“, – tinklalapyje pasakoja „Ocumetics“. Įmonės vadovas Garethas Webbas išrado mygtuko formos lęšį, prie kurio dirbo aštuonerius metus. Tyrimai kainavo 3 mln. dolerių.

„Tai yra toks regos pastiprinimas, kokio žmonija iki šiol nematė. Jeigu iš dešimties pėdų sunkiai galite įžiūrėti apsiaustą, turėdami bioninius lęšius jį puikiai matytumėte iš trisdešimties“, – G.Webbas sakė CBS.

Lęšio įdėjimo procedūra labai panaši į kataraktos operaciją. Jos metu išimami originalūs lęšiai ir įdedami bioniniai, kurie sulankstomi į fiziologinį tirpalą ir sušvirkščiami tiesiai į akis.

G.Webbas sako, kad ši procedūra padėtų apsisaugoti nuo kataraktos, nes procedūros metu būtų pakeisti natūralūs lęšiai, kurie bėgant laikui nusidėvi.

Bioniniai lęšiai, anot G.Webbo, akinius, kontaktinius lęšius ir operaciją lazeriais padarytų nebereikalingus. Tiesa, kad lęšiai būtų pradėti naudoti medicinoje, dar reikia atlikti aibę svarbių klinikinių testų, kurie gali trukti keletą metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius