-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečiai parodė, kaip galėtų atrodyti atnaujinti britų tankai

Vokiečių ginkluotės gamintojas „Rheinmetall“ pristatė kaip galėtų atrodyti atnaujinti Britanijos ginkluotųjų pajėgų tankai. Anonsuota ne tik nauja išvaizda, bet ir galimybė naudoti pačią naujausia ginkluotę, šiuo metu esančią rinkoje.
Britų tanko atnaujinimo „Challenger 2“ prototipas
Britų tanko atnaujinimo „Challenger 2“ prototipas / Stopkadras

2016 metais, dėl galimybės diegti atnaujinimus, susigrūmė amerikiečių (BAE) ir vokiečių ginkluotės gigantai. Britai abiem kompanijoms paskyrė po 23 milijonus svarų (apie 27 mln. eurų tuomečiu kursu) pasiūlymams parengti.

Amerikiečiai siūlė esamų sistemų atnaujinimą įdiegiant naujesnes elektronines priemones. Vokiečiai pristatė kur kas ambicingesnę idėją: pakeisti daugelį esamų mazgų į visiškai naujus.

Kovinė 120 mm britų patranka (L30), specialiai kurta šiam tankui, būtų keičiama pačia naujausia vokiečių 120 mm patranka (L55). Šioji yra montuojama į naujausios versijos „Leopard 2A6“ tankus. Atnaujinimas leistų panaudoti pačią naujausią amunicija, taip pat naujai sukurtus programuojamus ardomuosius šovinius (HE).

Būtų išlaikomas senojo tanko bokštelio vaizdas, tačiau jis būtų perprojektuotas pagal naujausias saugumo tendencijas. Jame dirbsiantys kariai būtų dar geriau apsaugoti nuo sužeidimų. Įdiegiamos naujausios pasyvios ir aktyvios gynybos sistemos.

Siūlomos visiškai naujos stebėjimo, aptikimo, automatinio taikinio sekimo sistemos. Pagerinamos taikymosi, veikimo mūšio sąlygomis sistemos.

VIDEO: Rheinmetall – MBT Challenger 2 - Advanced Technologies

Viešas atnaujinimo vaizdo klipo paskelbimas oficialioje „Youtube“ svetainėje leidžia teigti, kad vokiečiai jaučiasi tikri, kad jiems bus pasiūlytas kontraktas. Amerikiečiai dar pernai uždarė savo biurą Britanijoje, kas leidžia spėti, kad nebesitiki įsiūlyti savosios krypties.

Didžioji Britanija tikisi, kad po atnaujinimo „Chalenger 2“ bus tinkami naudoti iki 2035 metų. Žinant, kad tankas į tarnybą priimtas 1998 metais, greičiausiai sulauksime dar ne vieno patobulinimo išlaikančio tanką aukštoje parengtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius