-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Anonymous“ paskelbė karą „Islamo valstybei“. Kodėl tai svarbu?

Kai kalbame apie kibernetinį karą, „Anonymous“ yra puikiai žinomi ir labai organizuoti. Prisiėmusi atsakomybę už išpuolius Prancūzijoje, „Islamo valstybė“ įsigijo naują priešą.
„Anonymous“ grupės narys
„Anonymous“ grupės narys / Scanpix. nuotr.

Šeštadienį „Anonymous“ paviešino vaizdo įrašą, kuriame teroristams paskelbė karą. Istorija rodo, kad į šios organizacijos grasinimus nereikėtų žiūrėti pro pirštus, rašo „Fortune“.

Manoma, kad „Anonymous“, kuri sudaryta iš laisva valia susijungusių nežinomos tapatybės asmenų, įsikūrė daugiau nei prieš dešimtmetį kanale „4chan“. Tik įsikūrusi organizacija buvo labai principinga ir tokia išliko iki šių dienų, sako kibernetinės saugos ekspertas Benas FitzGeraldas iš Naujosios Amerikos saugumo centro.

„Anonymous“ paviešino vaizdo įrašą, kuriame teroristams paskelbė karą. Istorija rodo, kad į grasinimus nereikėtų žiūrėti pro pirštus.

„Anonymous“ turi savo vertybes ir jas agresyviai gins, nepriklausomai nuo to, ar jos kertasi su CŽV, ar IS, – sakė B.FitzGeraldas. – Programišiai nesilygiuoja į jau žinomus kelius.“

„Anonymous“ įgavo pripažinimą 2008 m. dėl išpuolių prieš naujo religinio judėjimo organizaciją „Church of Scientology“. Vėliau programišiai ėmė vykdyti kibernetinius išpuolius prieš visas organizacijas, kurios neatitiko jų teisingumo jausmo supratimo.

Organizacijos atakos taikiniais tapo tiek vyriausybės, tiek pornografijos tinklalapiai. Manoma, kad programišiai surengė išpuolius prieš Vatikaną, CŽV, San Fransisko BART transporto sistemą.

„Nepriklausomai nuo to, ar jais tikite, jie turi labai aiškius principus. „Anonymous“ nėra nihilistai – jie tiki tam tikrais dalykais ir dėl jų imasi veiksmų“, – pasakojo B. FitzGeraldas.

Iki 2012 m. programišiai tapo puikiai žinomi technologijų pasaulyje ir jų galia iki šiol neslopsta. Pernai po to, kai JAV Fergusono mieste policija nušovė paauglį Michaelį Browną, programišiai surengė kibernetinę ataką prieš visą miestą, uždarydami el. pašto serverius ir sutrikdydami telefonijos sistemas. Pernai grupuotė paskelbė kibernetinį karą ir „Ku Klux Klan“ organizacijai.

„Anonymous“ veikla nė kiek nemažėja, – sako B. FitzGeraldas. – Kaip jie patys sako, „Anonymous“ yra legionas ir hidra. Programišiai įsikūrę skirtingose šalyse. Niekas nežino, kas jie. Būtų labai sunku šiuos žmones susekti.“

Kitaip tariant, „Anonymous“ gali įgyvendinti sėkmingas atakas prieš IS ir teroristai tai žino.

Po išpuolių prieš „Charlie Hebdo“ „Anonymous“ išplatino vaizdo įrašą, kuriame teigė, kad puls su išpuoliu susijusius teroristus. Neilgai trukus po to buvo uždaryta nemažai IS propagandos kanalų. „Anonymous“ teigia susekusi ir uždariusi dešimties tūkstančių su terorizmu susijusių žmonių paskyrų „Twitter“ tinkle.

Tačiau šįkart viskas bus kitaip. „Anonymous“ perspėjo surengsianti didžiausią kibernetinį išpuolį ir pridūrė, kad teroro išpuolių „neužmirš ir už juos neatleis.“

Kol kas programišiai neatskleidė jokių detalių apie savo planus, tačiau, remiantis istorija, grėsmės IS gali būti rimtos.

„Galime tikėtis, kad „Anonymous“ puls IS narius internetinėje erdvėje ir viešai skelbs informaciją apie IS narius“, – prognozavo B.FitzGeraldas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius