-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ paduota į teismą dėl „Wifi Asist“ mobiliųjų duomenų išeikvojimo

Prieš „Apple“ pateiktas 5 mln. dolerių ieškinys dėl naujosios operacinės sistemos funkcijos „Wifi Asist“. „Wifi Asist“ pastebėjus, kad belaidis ryšys silpnas, pradeda naudoti mobiliuosius duomenis, rašo „The Guardian“.
„iPhone 6s Plus“
„iPhone 6s Plus“ / Scanpix nuotr.

Funkcija naujoje „Apple“ operacinėje sistemoje „iOS 9“ nustatyta automatiškai ir ne visuomet aišku, kada ji aktyvi (vienintelis jos įjungimo ženklas yra papilkėjęs belaidžio ryšio logotipas).

Dėl to vartotojai praneša apie didelius mokesčius už viršytą mobiliųjų domenų limitą, nes nepastebi, kada iš belaidžio ryšio persijungiama į mobilųjį.

Prieš „Apple“ ieškinį pateikė pora iš Kalifornijos, kuri ragina „Apple“ atlyginti žalą. Anot jų, kadangi „Wifi Asist“ automatiškai numatyta visuose telefonuose, bendra žala turėtų siekti 5 mln. dolerių.

Po pirminių vartotojų skundų „Apple“ savo tinklalapyje perspėjo, kad naudodami „Wifi Asist“ vartotojai gali išnaudoti daugiau mobiliųjų duomenų, tačiau esą tuomet „duomenų limitas turėtų būti vos vos didesnis, nei naudojantis įprastai“.

Tačiau ieškinyje teigiama, kad tokios informacijos tinklalapyje neužtenka.

„Apple“ nėra vienintelė bendrovė, siūlanti išmanų belaidžio ryšio perjungimą į įprastinį. „Samsung“, HTC ir LG turi atitinkamas funkcijas telefonuose, tačiau nė vienam telefonų su „Android“ operacine sistema gamintojui dėl to nebuvo pateiktas ieškinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius