Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiulis kibernetinis išpuolis prieš HBO: pavogta „Sostų karų“ medžiaga

Kompiuteriniai įsilaužėliai, besinaudojantys slapyvardžiu „Mr. Smith“, pirmadienį paskelbė naują virtinę duomenų, pavogtų iš JAV kabelinės televizijos HBO, ir pareikalavo, kad bendrovė jiems sumokėtų kelių milijonų dolerių išpirką už pasižadėjimą neviešinti kitos nusikaltėlių turimos medžiagos.
Joe Naufahu ir Emilia Clarke seriale „Sostų karai“
Joe Naufahu ir Emilia Clarke seriale „Sostų karai“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Atrodo, kad tarp paviešintos medžiagos yra populiaraus serialo „Sostų karai“ (Game of Thrones) penkių dalių, tarp jų vienos dar nerodytos, scenarijai, ir elektroniniai laiškai iš HBO programų viceprezidentės Leslie Cohen paskyros, apimantys mėnesio laikotarpį. Taip pat nutekinta vidinio susirašinėjimo dokumentų, tarp jų ataskaita apie televizijai pateiktus teisinius ieškinius ir darbo pasiūlymų laiškai aukšto rango vadybininkams.

HBO anksčiau pripažino nukentėjusi nuo „firmos informacijos“ vagystės ir nurodė tirianti šį nusikaltimą bei bendradarbiaujanti su policija ir kibernetinio saugumo ekspertais. Televizija pirmadienį nurodė nemananti, kad visa jos elektroninio pašto sistema tapo pažeidžiama.

2014 m. duomenų vagystė iš „Sony“

Numanoma programišių grupė konfidencialių HBO duomenų paskelbė jau antrąkart. Kol kas šių nutekinimų pasekmės buvo daug mažesnės negu chaosas, kilęs 2014 metais po bendrovės „Sony“ duomenų vagystės. Per tą ataką nusikaltėliams pavyko perimti tūkstančius kompromituojančių elektroninių laiškų; jie paskelbė informacijos apie beveik 50 tūkst. buvusių ir esamų „Sony“ darbuotojų, įskaitant jų atlyginimų dydžius ir socialinio draudimo numerius.

Reikalauja 6 mėnesių atlyginimo bitkoinais (5,09 mln. eurų)

Asmenys, prisiimantys atsakomybę už įsilaužimą į HBO sistemas, teigia turintys daugiau medžiagos, įskaitant scenarijus, dar nerodytų serialų dalių ir filmų, taip pat bendrovę kompromituojančios informacijos.

Vaizdo įraše, adresuotame HBO generaliniam direktoriui Richardui Plepleriui, „Mr. Smith“ juodu tekstu baltame fone grasina paskelbti daugiau medžiagos, jeigu televizija nesumokės išpirkos. Kad pavogta informacija nebūtų paviešinta, numanomi kompiuteriniai įsilaužėliai reikalauja „mūsų 6 mėnesių atlyginimo bitkoinais“ ir nurodė, kad ši suma atitinka mažiausiai 6 mln. JAV dolerių (5,09 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius