Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dow Jones“ sujudino verslo pasaulį: klaidingai paskelbė, kad „Google“ perka „Apple“

Antradienį verslo pasaulį sudrebino kaip griausmas iš giedro dangaus trenkusi naujiena „Dow Jones“ verslo žinučių sraute: „Google“ perka įmonę „Apple“. Akivaizdžiai klaidingame straipsnyje buvo tvirtinama, kad „Apple“ įkūrėjas Steve'as Jobsas savo testamente nurodė absurdiškai mažą pardavimo kainą – 9 mlrd. JAV dolerių, rašo „Ars Technica“.
Plakatas su Steve'o Jobso veidu
Plakatas su Steve'o Jobso veidu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dow Jones“ tokios žinutės publikavimą pavadino „technine klaida“ ir nedelsiant ją pašalino.

„Prašome nekreipti dėmesio į antraštes, kurios „Dow Jones Newswires“ buvo platinamos tarp 9:34 ET ir 9:36 ET“, - pareiškime apie šį incidentą skelbė „Dow Jones“. ET – JAV rytinės pakrantės laiko zona.

Naujienų organizacijoms nėra neįprasta vidinių bandymų tikslais rašyti netikras naujienas. Akivaizdu, kad kažkada praeityje kažkas iš „Dow Jones“ turinio kūrėjų tą kažkada ir padarė, o vakar kažkas iš šios įmonės personalo padarė klaidą ir paspaudė mygtuką „Publikuoti“.

Straipsnyje buvo ne viena detalė, pagal kurią galima buvo spręsti, kad jis yra netikslus. Pavyzdžiui, nurodyta 9 mlrd. JAV dolerių suma sudaro vos daugiau nei procentą visos „Apple“ rinkos vertės, kuri dabar yra apie 800 mlrd. dolerių. Be to, straipsnyje Larry Page'as yra vadinamas „Google“ vykdančiuoju direktoriumi – šios pozicijos jis neužima nuo 2015 metų, kuomet įsteigta „Google“ motininė įmonė „Alphabet“.

Taip pat straipsnyje buvo teigiama, kad „apie sandorį paskelbta skaitant Steve'o Jobso testamentą Kupertine, Kalifornijoje“. Tačiau „Apple“ yra daugybę akcininkų turinti akcinė bendrovė – S.Jobso testamentas neturėtų galios įpareigoti atlikti tokį sandorį.

„Akivaizdu, kad „Google“ darbuotojai persikels į prašmatnią „Apple“ būstinę. Po tokios žinios „Google“ darbuotojai sušuko „Valio!“, - buvo rašoma išgalvotoje naujienoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius