-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija eksperimentuoja su „kiberšauktiniais“

Estija atlieka eksperimentą, susijusį su vadinamųjų „kiberšauktinių“ idėja, suteikdama galimybę aukštą IT kvalifikaciją turintiems jaunuoliams sustiprinti šalies kariuomenės elektroninę infrastruktūrą, užuot atlikus įprastą privalomąją karinę tarnybą, antradienį sakė vienas estų gynybos pareigūnas.
Prieštankinio Estijos šauktinių būrio pratybos
Prieštankinio Estijos šauktinių būrio pratybos / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Gynybos ministerijos atstovas Erki Kodaras sakė naujienų agentūrai AP, kad 10–20 šauktinių dalyvauja šiame eksperimente, pradėtame praėjusią vasarą. Jo rezultatai bus įvertinti, kai birželį pasibaigs šių jaunuolių tarnybos laikotarpis.

Pagal Estijos privalomosios karinės tarnybos sistemą jaunuoliai gali būti pašaukti į kariuomenę 8–11 mėn., nelygu kurios rūšies ginkluotųjų pajėgų daliniuose tarnauja.

Priskirtieji prie „kiberšauktinių“ gali tikėtis atlikti tarnybą kaip kariuomenės IT sistemų administratoriai arba programuotojai, sakė E.Kodaras.

Vyriausybinėms agentūroms ir kariuomenėms visame pasaulyje sunkiai sekdavosi pritraukti kibernetinio saugumo profesionalų dėl didelės konkurencijos su privačiuoju sektoriumi. Pasak E.Kodaro, Estijos parengtas planas gali suteikti galimybę įtraukti šiuos specialistus į šalies ginkluotąsias pajėgas arba kariuomenės rezervą. Ministerijos atstovas pabrėžė, kad bet kokiu atveju švaistyti informacijos technologijų talentus būtų neprotinga.

„Nebūtų gerai, jeigu aukštos kvalifikacijos IT specialistai tarnautų vairuotojais“, – pažymėjo jis.

Estijos „kiberšauktinių“ planas yra neįprastas, bet daugelio šalių kariuomenės turi vienokias ar kitokias struktūras, į kurias nukreipiami pašaukti kibernetinio saugumo profesionalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius