-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ neigia naujus JAV kaltinimus dėl technologijų vagystės

Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ antradienį paneigė kaltinimus, paskelbtus verslo leidinyje „The Wall Street Journal“ (WJS), dėl technologijų vagystės iš portugalų išradėjo, apkaltinusi jį „mėginimu pasinaudoti susiklosčiusia geopolitine padėtimi“.
„Huawei“ kamera „EnVizion 360“ ir patentinės paraiškos eskizas
„Huawei“ kamera „EnVizion 360“ ir patentinės paraiškos eskizas / 15min koliažas

JAV teisingumo departamentas šiuo metu nagrinėja ieškinį, kuris gali būti įtrauktas į esamas baudžiamąsias bylas prieš „Huawei“, praėjusią savaitę pranešė WSJ.

„Huawei“, laikoma pasauline greitaeigės 5G įrangos lydere ir antra pasaulyje pagal dydį išmaniųjų telefonų gamintoja, yra svarbi Pekino ir Vašingtono prekybos karo, kuriame abi šalys apsikeitė šimtų milijardų dolerių muitais viena kitos prekėms, veikėja.

Naujausias ginčas yra susijęs su portugalų išradėju Rui Pedro Oliveira, tvirtinančiu, jog „Huawei“ iš esmės pasisavino vieną iš kūrėjo parengtų dizainų, kad panaudotų jį kuriant panoraminę kamerą „Huawei EnVizion 360“.

„Šie įtarimai yra melagingi“, – teigiama „Huawei“ pareiškime, kuriame „kategoriškai atmetamos p. Oliveiros pretenzijos dėl patento pažeidimo“.

„Per pastaruosius kelis mėnesius JAV vyriausybė naudojosi savo politine ir diplomatine įtaka, kad paveiktų kitas vyriausybes ir įkalbėtų jas uždrausti „Huawei“ įrangą. Be to, ji naudojasi visomis turimomis priemonėmis – įskaitant teisminius ir administracinius pajėgumus, taip pat naudoja daugybę kitų nesąžiningų priemonių, – kad sutrikdytų įprastas „Huawei“ ir jos partnerių verslo operacijas “, – pareiškė Kinijos bendrovė.

Pasak „Huawei“, „Oliveira ėmė platinti melagingą pasakojimą žiniasklaidai, bandydamas pakenkti „Huawei“ reputacijai. Vėliau jis mėgino daryti spaudimą „Huawei“ per aukšto rango vyriausybės pareigūnus, siekdamas priversti bendrovę paklusti jo reikalavimams ir sumokėti dideles pinigų sumas.“

Jungtinės Valstijos spaudžia savo sąjungininkes atsisakyti kiniškų 5G technologijų, ypač gaminamų bendrovės „Huawei“.

Vašingtonas baiminasi, kad „Huawei“ sudarys Pekinui sąlygas šnipinėti šalyse, kurios naudosis bendrovės produktais ir paslaugomis.

„Huawei“ pripažino susitikusi su R.P.Oliveira 2014 metais, tačiau tvirtina, kad kamera „EnVizion 360“ buvo „nepriklausomai suprojektuota ir sukurta „Huawei“ darbuotojų, neturinčių prieigos prie p. Oliveiros informacijos“.

"Huawei" nurodo, kad R.P.Oliveiros ir jų „EnVizion 360“ kameros veikimo principai yra skirtingi: portugalas pasiūlė vieno lęšio bei praplečiamo dizaino sprendimą, o „Huawei“ kamera nebuvo praplečiama, bet kameros lęšiai buvo integruoti iš abiejų pusių bei skirti panoraminėms nuotraukoms išgauti.

Praėjusį mėnesį JAV prekybos departamentas antrą kartą laikinai atidėjo griežtų taisyklių, draudžiančių pardavinėti komponentus ir paslaugas Kinijos telekomunikacijų milžinei ar pirkti įrangą iš jos, įsigaliojimą.

Be to, jis pranešė į „juodąjį“ „Huawei“ patronuojamųjų įmonių ir filialų sąrašą įtraukęs dar 46 bendroves, kurioms bus taikomas draudimas, jei jis bus visiškai įgyvendintas. Šiuo metu sąraše yra daugiau nei 100 tokių bendrovių.

Gruodžio mėnesį Kanada, remdamasi Jungtinių Valstijų išduotu orderiu, suėmė „Huawei“ finansų direktorę Meng Wanzhou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius