-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į jubiliejinį „Hacker Games“ hakatoną atvyksta net du tarptautiniai akceleratoriai

Šiemet „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos skatinimo komandos „Startup Lithuania“ organizuojamas 10-asis kūrybinių dirbtuvių „Hacker Games“ renginys dalyviams pateiks ypatingą staigmeną – į renginį atvyksta net du tarptautiniai akceleratoriai. Vienas jų – pasaulinio lygio Silicio slėnyje pagrindinę būstinę turintis rizikos kapitalo fondas „500 Startups“, kitas – lyderiaujantis Europos akceleratorius iš Estijos „Startup Wise Guys“
„Hacker Games“
„Hacker Games“ / Organizatorių archyvo nuotr.

Rizikos kapitalo fondas „500 Startups“ pagal investicijas į pradinės stadijos startuolius yra pasaulyje pirmaujantis startuolių akseleratorius, kuris lapkričio 24-26 dienomis Vilniuje vyksiančiame „Hacker Games“ hakatone žvalgysis perspektyvių startuolių.

Lietuvoje viešėsianti „500 Startups” atstovė Justyna Piotrowska yra plėtros ir „Series A“ programos vadovė Pietryčių Azijoje. Ji turi 10 metų patirties pardavimų konversijų optimizacijoje, naujienlaiškių ir turinio rinkodaros bei produktų paleidimo į rinką srityse. Ji taip pat 6 metus buvo viena iš mokymų kompanijos „Mindvalley’s“ verslumo ekspertų, atsakinga už 3 sėkmingų verslų paleidimą, kurie per mažiau nei metus užaugo iki daugiau nei 3 mln. eurų pajamų. J.Piotrowska taip pat yra viena iš startuolių konsultacijų įmonės „Rascals Depot“ įkūrėjų ir rinkodaros vadovė.

Asmeninio archyvo nuotr./Justyna Piotrowska
Asmeninio archyvo nuotr./Justyna Piotrowska

„Hacker Games“ renginyje su jo dalyviais J.Piotrowska ketina ne tik pasidalinti savo rinkodaros patirtimi, bet ir susipažinti su Lietuvos startuolių ekosistema bei rasti perspektyvių ir investicijas galinčių pritraukti startuolių.

Kitas renginio svečias – „Startup Wise Guys“ yra lyderiaujantis Europos verslo verslui (B2B) akceleratorius, investuojantis į ankstyvos stadijos startuolius, suteikiantis jiems darbo erdvę bei galimybę konsultuotis su pasaulinio lygio mentoriais. Jo atstovė ir startuolių programos vadovė Šiaurės šalims Lone Jensen dalinsis ne tik patirtimi, bet ir dalyvaus hakatono laimėtojų atrankoje.

L.Jensen yra patyrusi startuolių mentorė ir žiuri narė. Ji dalinasi patirtimi iš abiejų – startuolių ir korporacijų, pusių, daug dėmesio skirdama verslo, susijusio su programine įranga, pardavimais, vadovavimu ir plėtra, strategijai. Ypač gerai pasirodysiantys hakatono dalyviai turi šansą patraukti akceleratoriaus dėmesį ir sudalyvauti „Startup Wise Guys“ programoje.

Asmeninio archyvo nuotr./Lone Jensen
Asmeninio archyvo nuotr./Lone Jensen

„Startup Wise Guys“ investuoja į daugiau nei 80 startuolių iš Centrinės ir Rytų Europos regiono ir apie pusę jų – iš Baltijos šalių. Todėl mes visada dairomės į pradedančius labai anksti, kurie gali prisijungti prie mūsų programos. „Hacker Games“ tikiuosi pamatyti daug kuriančių verslą verslui ar finansinių technologijų startuolių, kuriuos galėtume įtraukti į mūsų stebimų startuolių sąrašą. Be to, mūsų vadovas Cristobalas Alonso buvo vienas iš „Startup Highway“ įkūrėjų ir jaučia dideles simpatijas Lietuvai, kurioje gyveno 3 metus. Taip pat mums svarbu užtikrinti stiprius, ilgalaikius santykius su „Startup Lithuania”, – sako L.Jensen.

Akceleratorius į „Hacker Games“ atvežti padeda tarptautinė IT paslaugas globaliai teikianti bendrovė „DXC Technology”, kuri taip pat prisideda prie renginio savo patirtimi, mentoriais ir pagalba.

„Džiaugiamės, kad Lietuvoje vykstantys hakatonai ir mūsų šalyje veikiantys startuoliai sudomino tarptautinius akceleratorius. Jų atstovų dalyvavimas reiškia, kad renginyje „Hacker Games“ ypač gerai pasirodysiantys laimėtojai turi šansą patraukti tarptautinių akceleratorių dėmesį ir sudalyvauti jų programose“, – sako Roberta Rudokienė, „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos komandos „Startup Lithuania“ vadovė.

Jubiliejinis hakatonas lapkričio 24-26 dienomis vyks Vilniuje, Socialinių mokslų kolegijoje. Renginys yra nemokamas, o komandos ir pavieniai dalyviai kviečiami rungtis programinės įrangos, žaidimų bei techninės įrangos kūrimo kategorijose dėl vertingų prizų. Registracija vyksta portale: www.hackergames.lt.

„Hacker Games“ yra „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos skatinimo komandos „Startup Lithuania” organizuojamos kūrybinės dirbtuvės, kurių tikslas – suburti technologijomis besidominčius ir technologijų srityje dirbančius profesionalus bei skatinti naujų technologinių sprendimų kūrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius