-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išardytas „Huawei P30 Pro“: po poros metų tuo visą pasaulį sužavės „Apple“

„Youtube“ kanalo „Jerry Rig Everything“ šeimininkas, savo gebėjimu sistemingai naikinti naujausius išmaniuosius telefonus, pritraukiantis milijonus žiūrovų, išmėsinėjo naujausią „Huawei“ flagmaną – telefoną „P30 Pro“, kuris patį filmuko autorių nustebino klijų kiekiu ir periskopinės kameros konstrukcija.
Telefono „Huawei P30 Pro“ spindulius laužiančioji prizmė
Telefono „Huawei P30 Pro“ spindulius laužiančioji prizmė / Stopkadras

Periskopinė kameros konstrukcija, pirmąkart išmaniųjų įrenginių istorijoje panaudota būtent „P30 Pro“ įrenginyje, suteikia galimybę sutalpinti 5x optinio priartinimo galimybės lęšių rinkinį itin ploname telefono korpuse. O kadangi tai yra tik pirmasis toks bandymas, galima manyti, kad periskopinės kameros konstrukcija ateityje dar smarkiai tobulės ir pateiks daug malonių staigmenų.

VIDEO: Huawei P30 Pro Teardown! - How does a 'Periscope Camera' work?

Teoriškai toks kameros konstravimo būdas pašalina vieną didžiausių kliūčių kuriant lęšių sistemą: jos nebereikia projektuoti taip, kad, kaip iki šiol būdavo įprasta, ji tilptų į telefono storį – atėmus ekrano ir apsauginės sienelės užimamą storį ši erdvė vargu ar gali būti didesnė už 5 milimetrus. Dabar šonu paversta lęšių sistema galės būti kad ir penkių centimetrų ilgio. Svarbu, kad tilptų į kur kas mažiau ribotą telefono plotį. Ar net aukštį – nelygu, kokį vidaus išdėstymą sugalvos inžinieriai.

Kanalo autorius pagrįstai prognozuoja, kad ateityje naudojant tokią konstrukciją bus galima pasiekti ir 10x, ir 15x optinį didinimą, o didžiausias išgarsėjimas jos laukia po poros metų. „Žmonės eis iš proto, kai po kelių metų „Apple“ pristatys tokią pačią technologiją“, – juokavo Jerry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius