-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV bausmė „Facebook“ už duomenų apsaugos pažeidimus paaiškės jau šią savaitę

Jungtinių Valstijų federalinė prekybos komisija (FTC) jau šią savaitę, o, kai kurių šaltinių duomenimis, – jau trečiadienį, paskelbs apie susitarimą su „Facebook“, kuris socialinės žiniasklaidos milžinei leis išvengti baudžiamojo persekiojimo už duomenų apsaugos pažeidimus.
„Facebook“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas
„Facebook“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis informuotais šaltiniais, rašo, jog pagal susitarimą bus suformuota specialioji komisija, kuriai bus pavesta prižiūrėti, kokių priemonių imasi bendrovė, siekdama apsaugoti duomenų konfidencialumą.

Susitarimu, kuriame taip pat bus numatyta maždaug 5 mlrd. JAV dolerių bauda ir kiti reikalavimai, bus užbaigtas 2018 metais dėl „Facebook“ pradėtas tyrimas.

To tyrimo buvo imtasi pasklidus žiniai apie tai, jog Didžiosios Britanijos konsultacijų bendrovė „Cambridge Analytica“ neteisėtai gavo 87 mln. socialinio tinklo „Facebook“ naudotojų duomenis, kurie, kaip spėjama, galėjo būti panaudoti per JAV prezidento 2016 metų rinkimų kampaniją ir per „Brexit“ referendumo Didžiojoje Britanijoje kampaniją.

Baudos suma bus didžiausia FTC istorijoje, tačiau „Facebook“ tai gali būti mažiausiai skausminga susitarimo dalis.

„The Wall Street Journal“ rašo, jog „Facebook“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Markas Zuckerbergas bus laikomas asmeniškai atsakingu už susitarimo įgyvendinimą.

Jam teks Federalinei prekybos komisijai kas ketvirtį teikti patvirtinimą, jog bendrovė laikosi susitarimo nuostatų. Jeigu bus nustatyta, kad nuostatų nesilaikoma, jaunajam milijardieriui bus skirtos sankcijos, pranešė verslo leidinio šaltiniai.

Už susitarimo nuostatų laikymąsi taip pat atsakys bendrovės valdyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius