Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Ką žiūrėti „Netflix“?: vaidybiniai filmai

Tarp kelių šimtų „Netflix“ Lietuvos vartotojams prieinamų filmų galima rasti įvairiausių žanrų, laikmečio ir kokybės darbų. Šįkart pristatome keturis per pastaruosius kelerius metus sukurtus vaidybinius filmus, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį.
„Netflix“ internetinė TV
„Netflix“ internetinė TV / Youtube iliustr.

Beasts of No Nation

Pirmasis paties „Netflix“ platinamas vaidybinis filmas „Beasts of No Nation“ (rež. Cary Joji Fukunaga, 2015) pasakoja istoriją apie jauno berniuko patirtis karo draskomoje neįvardintoje Afrikos šalyje.

Agu prieš savo valią kovoja pilietiniame kare. Jo gyvenimas paženklintas mirtimi, artimųjų krauju ir prievarta. Agu jau seniai nebėra vaikas, jis – jaunasis karys, kurio tikslas yra bet kokia kaina sunaikinti priešą.

Nepaisant gniuždančios patirties, filme Agu sako, jog matė siaubingų dalykų, darė siaubingų dalykų ir jam dėl to liūdna, tačiau šiame gyvenime jis tenori vieno – būti laimingu.   

Filmas „Beasts of No Nation“ buvo pristatytas Venecijos kino festivalyje, kur pelnė Marcello Mastroianni vardo apdovanojimą.

VIDEO: Filmo „Beasts of No Nation“ anonsas
                                      

The One I Love“                                                                            

Santykiams nesiklojant taip, kaip norėtųsi, Ethnanas ir Sophie ima lankyti porų terapiją. Jiedu pasiryžę išsaugoti byrančią santuoką, todėl pasinaudoja psichologo patarimu ir nusprendžia praleisti savaitgalį sodyboje, tačiau netrunka pastebėti, jog čia vyksta kažkas keisto.

„The One I Love“ (rež. Charlie McDowellas, 2014) yra mistinio trilerio ir romantinės komedijos elementus jungiantis filmas. Netikėtas siužeto posūkis čia reiškia ir žanro pokytį, todėl kandus humoras tampa ašimi, apie kurią ir sukasi filmas.

Puikus aktorių duetas – Markas Duplassas ir Elisabeth Moss – kuria įtikinamą žavios, tačiau vienas kitam jau seniai įgrisusios poros portretą, todėl M.Duplassas viename interviu iš anksto atsiprašė visų porų, kurias šis filmas paskatins išsiskirti.

VIDEO: Filmo „The One I Love“ anonsas

„Argo“

Tris „Oskaro“ apdovanojimus (tarp jų ir už geriausią filmą) pelnęs režisieriaus ir aktoriaus Beno Afflecko įtempto veiksmo trileris „Argo“ (2012) pasakoja apie 1979 m. įkaitų krizę JAV ambasadoje Irane ir šešių amerikiečių gelbėjimo operaciją.

Tikrais įvykiais paremtas filmas už intensyvaus siužeto slepia politines laikmečio realijas. Daugiau nei 400 dienų besitęsusi Teherano įkaitų krizė sudavė lemtingą smūgį prezidento Jimmy Carterio kandidatūrai į 1980-ųjų rinkimus, ir tapo kertiniu JAV ir Irano santykius apibrėžiančiu epizodu.

Žurnalo „Wired“ straipsniu ir Tony Mendezo knyga „The Master of Disguise“ paremtas filmas sulaukė prieštaringų politikų reakcijų, o Kennetho D.Teyloro, tuometinio Kanados ambasadoriaus Irane prašymu, režisierius net pakeitė filmo pabaigą.

Tačiau politinės povandeninės srovės nepadarė įtakos kritikų nuomonei – liaupsindami filmą ir į režisūros kelią pasukusį Beną Afflecką, kritikai vienbalsiai pripažino „Argo“ vienu geriausių 2012-ųjų filmų.  

VIDEO: Filmo Argo anonsas

Tikras išbandymas“ (True Grit)

Legendiniai broliai Coenai yra išmėginę beveik visus kino žanrus: nuo komedijos iki psichologinio trilerio. 2010 m. sukurtas „Tikras išbandymas“ yra nedažnas šiuolaikinio vesterno pavyzdys.

„Tikras išbandymas“ yra to paties pavadinimo Charleso Portiso romano adaptacija, nominuota net dešimčiai „Oskaro“ nominacijų ir atidariusi 2011-ųjų Berlyno kino festivalį.

Keturiolikmetės Mattie tėvui žuvus nuo nusikaltėlio rankos, ji nusprendžia pati imti ieškoti žudiko. Į pagalbą Mattie pasiima vienaakį, taurelės išlenkti nevengiantį policijos viršininką Reubeną ir drauge su juo leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę.

Anot režisierių, šios istorijos jiedu ėmėsi ne norėdami išbandyti naują žanrą, bet sužavėti pasakojimo apie jauną žmogų ir jo misiją. Todėl vesterne, kuriame tradiciškai svarbiausios šaudynės ir keršto siekimas, pirmu smuiku ima griežti jauna moteris ir jos laisvės dvasia.

VIDEO: Filmo „Tikras išbandymas“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius