-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip greitai ir efektyviai tvarkyti reikalus internetu

Interneto atsiradimas sukėlė revoliuciją ne tik technologijų srityje, bet ir kasdieniame žmonių gyvenime. Šiandien sunku įsivaizduoti pasaulį be itin operatyvių žinių, socialinių tinklų ir informacijos iš atokiausių žemės kampelių, pasiekiamų vieno mygtuko paspaudimu. Internete galima rasti viską, ko mums reikia ir tai, ko nė nesugalvotume ieškoti. Tačiau tam, kad laikas virtualiame pasaulyje būtų ne prarastas, o naudingas, svarbu laikytis tam tikrų taisyklių.
Kompiuteris
Kompiuteris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Internetas

Šiandien virtualiame pasaulyje praleidžiame vis daugiau laiko – socialiniai tinklai, naujienos, profesinė informacija, pramogos pasiekiamos visą parą ten, kur esame. Tereikia prisijungti prie kompiuterio, planšetės, išmanaus telefono ar kito mobilaus įrenginio ir atsiveria visas pasaulis. Tačiau kasdien augant informacijos kiekiui, nesunku tame sraute pasiklysti ir valandų valandas praleisti tuščiai naršant socialiniuose tinkluose ar pramoginiuose portaluose ir stebint svetimus gyvenimus.

Kad internetas būtų ne įtraukiančia priklausomybe, o patogiu įrankiu veiksmingai, greitai ir kokybiškai tvarkyti tiek darbo, tiek asmeninius reikalus, verta vadovautis keletu taisyklių.

Principai, kurie padės internetu naudotis efektyviau

  • Planuokite savo veiklą internete. Kaip planuojate savo darbus, susitikimus, išvykas, taip savo dienotvarkėje numatykite ir kiek laiko skirsite virtualiems veiksmams, kokiu tikslu naršysite internete – ieškosite informacijos darbui ar studijoms, bendrausite su kolegomis, artimaisiais ar tvarkysite asmeninius reikalus – apsipirkinėsite, ieškosite konkrečių paslaugų teikėjų, planuosite kelionę ar pan. Tai padės laikytis disciplinos, internetą išnaudoti taip, kaip jums patogiau, o ne leistis įtraukiamam ir prarasti brangaus laiko.

  • Atsirinkite patikimus puslapius, kokybišką turinį. Internetas – tarsi vandenynas, kuriame yra visko – nuo faktų iki šlamšto ir melų, nuo pramogų iki pavojų, o vartojama informacija gali lemti ne tik mūsų nuotaiką, požiūrį, formuoti pasitikėjimą tam tikromis grupėmis, kelti tikslus ar abejones, bet ir turėti įtakos finansinei situacijai ir praradimams. Svarbu ne tik tai, ką patys komunikuojate internete (tai stipriai veikia profesinę ir asmeninę reputaciją), bet ir ką vartojate. Kokybiškas turinys (tiek naujienų straipsniai, tiek tinkamai pateikta informacija apie konkrečias įmones, jų teikiamas paslaugas ar gaminamas prekes) praplės akiratį, suteiks reikalingos informacijos ir padės jaustis užtikrinčiau.

  • Ieškokite konkrečių dalykų – adresų, paslaugų, rekomendacijų, statistikos, paskaitų ir t.t. Žinoma, kartais galima sau leisti atsipalaiduoti ir įlysti į internetą tiesiog norint atsipalaiduoti, pailsėti, paskaityti lengvo turinio interviu ar pažiūrėti susikaupimo nereikalaujantį vaizdo įrašą, tačiau aiškus tikslas ieškant informacijos, kuri padės sutvarkyti buitinius ar verslo reikalus, padės sutaupyti laiko, nervų ir susidoroti su išsikelta užduotimi greičiau ir lengviau.

Internetu galima sutvarkyti daugybę kasdienių reikalų

Vis labiau skubančiame, užimtame šiandieniniame pasaulyje, vienas svarbiausių dalykų yra laikas – daugeliui jo trūksta ir norėtume daugiau suspėti, aprėpti, nuveikti. Tai viena iš priežasčių, kodėl dauguma verslų taip pat perkėlė savo veiklą ir į internetą ir yra pasiekiami esamiems ar būsimiems klientams jiems patogiu metu iš patogios vietos.

Ieškant paslaugų teikėjo ar gamintojo pagal konkrečią veiklos sritį labai praverčia virtualūs geltonieji puslapiai. Puslapyje spec.lt rasite didžiulį Lietuvos verslo įmonių katalogą – nuo laisvalaikio ir pramogų organizatorių iki valstybinių įstaigų, gamintojų, ūkininkų, prekybininkų, teisininkų, finansininkų ir kitų paslaugų teikėjų. Pasirinkti specialistą ar įmonę padės klientų atsiliepimai bei edukaciniai straipsniai.

Internetinė parduotuvė pasaulisdelne.lt itin taikliai pasirinko pavadinimą – išties šiais laikais nė neišėjus iš namų galima nusipirkti ko širdis geidžia – nuo maisto produktų, buitinės chemijos, drabužių iki kelionių. Internetu galima įsigyti autobusų, traukinių, keltų, lėktuvų bilietus, užsisakyti viešbučius, savarankiškai susiplanuoti kelionę, o norintiems užtikrintumo ir profesionalios pagalbos kelionių agentūros išties turi ką pasiūlyti – nuo savaitgalio kelionių į Europos sostines iki egzotiškų atostogų tolimojoje Azijoje, nuotykių Afrikoje ar apsilankymo karnavale Lotynų Amerikoje, nuo grupinių kelionių iki vienetinių maršrutų, ieškantiems prabangos ir privatumo. Na o norintiems ramiai pailsėti su vaikais šiltame pajūryje, tarptautinis kelionių organizatorius, kurio specializacija – šeimų kelionės – kidytour.lt siūlo atostogauti lietuvių jau pamėgtoje Turkijoje, Egipte, o ieškantiems žemų kainų ar dar nesuplanavusiems atostogų – pasinaudoti paskutinės minutės pasiūlymais.

Internetu galima ne tik greitai ir patogiai susiorganizuoti pramogas ar užsisakyti kelionę, bet ir tvarkyti verslo reikalus. Įvairaus dydžio įmonėms ir savarankiškai dirbantiems asmenims itin aktualūs teisiniai, mokestiniai klausimai, o norint efektyviau planuoti savo tolesnius veiksmus – ir finansinės konsultacijos, taip pat taupydami laiką, daugelis verslininkų profesionalams perleidžia buhalterinę apskaitą. Visas šias paslaugas galite rasti po vienu „stogu“ puslapyje audita.lt Siekiant ilgalaikio, darnaus bendradarbiavimo, turbūt nepavyks išvengti ir gyvo susitikimo, tačiau galimybė susipažinti su teikiamomis paslaugomis, pateikti užklausas el. paštu ir gauti virtualią pirminę konsultaciją gerokai palengvina apsisprendimą ir sutaupo laiko pradinėje stadijoje.

Taigi, tinkamai naudojamas internetas – tikras lobynas, naudingas ir kone būtinas įrankis, norint sėkmingai veikti tiek modernioje darbo rinkoje, tiek tiesiog gyvenime. Tačiau norėdami būti savo laiko šeimininkais, nepasiduokite algoritmams ir socialinių tinklų vilionėms – susiplanavę savo veiklą tiek realiame, tiek virtualiame pasaulyje, galėsite gerokai lengviau balansuoti tarp šių dviejų erdvių ir maksimaliai išnaudoti jų teikiamus privalumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius