-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų naujiena iš „Huawei“: kuo ateinančius metus bus kapojami konkurentai?

Nors vienoje didžiausių technologijų parodų IFA, kuri šiuo metu vyksta Berlyne, Kinijos bendrovė „Huawei“ nepristatė naujų išmaniųjų telefonų, tačiau įmonės vadovas Richardas Yu parodė šį tą gerokai svarbesnio – naujos kartos mobiliąją platformą „Kirin 980“.
Richardas Yu pristato „Kirin 980“
Richardas Yu pristato „Kirin 980“ / Vaido Neverausko nuotr.

Ši platforma ateinančiais metais taps visų esminių „Huawei“ išmaniųjų telefonų pagrindu, o pirmą kartą jo veikimo vaisius galėsime nusiraškyti jau šį rudenį, spalio mėnesį, kai bus pristatyta „Mate 20“ serijos telefonai. Taip pat šie komponentai bus ateinančių metų pavasarį pasirodysiančiuose P serijos aparatuose.

R.Yu gyrėsi, kad pernykštis „Kirin 970“ jau pernai aiškiai išsiskyrė iš rinkos – tai buvo procesorius, pavertęs „Huawei“ pasauliniu dirbtinio intelekto išmaniuosiuose telefonuose lyderiu.

O dabar įmonės vadovas parodė kažką kur kas geresnio - „Kirin 980“ procesorių, pirmąjį pasaulyje pagamintą naudojant 7 nm technologinį procesą. Anot R.Yu, tai yra pati našiausia išmaniojo telefono platforma pasaulyje, pasižymėsianti dideliu energijos taupumu ir užimsianti labai nedaug vietos. Ir apskritai R.Yu tikina, kad tai yra pagal visus įmanomus parametrus geriausia išmanioji platforma pasaulyje.

Naujajame procesoriuje – 1 kvadratinio centimetro plote - sutalpinta 6,9 mlrd. tranzistorių. Jie turėtų užtikrinti 22 proc. didesnį bendrą našumą ir 45 proc. mažesnes energijos sąnaudas, nei 10 nm technologinio proceso pagrindu gaminamos platformos.

Procesoriaus architektūra taip pat pakoreguota: vietoj jau ganėtinai įprastos big.LITTLE architektūros, kuriai būdingi keturi didelio našumo ir keturi energiją taupantys procesoriaus branduoliai, naujoji „Kirin 970“ sistema suskaidyta į 2 didelio našumo, du vidutinio našumo ir keturis energiją taupančius branduolius, kurie bus įdarbinami priklausomai nuo užduoties, kurią atlikinės procesorius – pavyzdžiui, visi branduoliai vienu metu veiks tik žaidžiant pačius grafiniu požiūriu sudėtingiausius žaidimus, o interneto naršymui ir muzikos klausymui bus naudojami tik kai kurie mažesnio našumo branduoliai – ir nebūtinai poromis ar ketvertais, į darbą jie bus įtraukiami po vieną.

O kad žaidimai nestrigtų, į „Kirin 980“ bus sumontuotas ir „Mali G76“ grafikos procesorius, kuris, lyginant su pirmtaku, siūlys ir didesnį produktyvumą, ir energetinį efektyvumą. Be to, jame veiks dirbtinio intelekto elementai, pasitelksiantys papildomus pajėgumus užfiksavus, kad įrenginio naudotojas įsijungė žaidimą.

Naujosios platformos naudą pastebės ne tik žaidimų mėgėjai, bet ir fotografai – padvigubintas vaizdo apdorojimo procesorius (ang. ISP, Image Signal Processor) leis kur kas geriau atpažinti fotoaparato jutiklio matomus vaizdus ir parinkti atitinkamus fotografavimo nustatymus, kartu jis pagerins vaizdo apdorojimo kokybę – pavyzdžiui, iš nuotraukų bus efektyviau pašalinti „peršviesti“ fragmentai, kurių gali būti gausu naktinėse fotografijose fiksuojant ryškiai apšviestas vietas. O tai reiškia, kad jau ir taip puikiai fotografuojantys „Huawei“ telefonai ateityje smarkiai patobulės šioje srityje.

Dar vienas padvigubintas dalykas yra dirbtinio intelekto procesorius NPU, kuris galės ne tik atpažinti kameros stebimus objektus, bet ir itin tiksliai nustatyti objekto kontūrus net filmuotoje medžiagoje, su galimybe tiksliau fokusuotis būtent į objektą (net ir judantį).

Telefonai su „Kirin 980“ bus ir pirmieji įrenginiai, palaikysiantys LTE Cat.21 duomenų perdavimo standartą, gebantį perduoti duomenis LTE tinkle iki 1,4 Gbps sparta (tiesa, tai galbūt nėra labai svarbu, mat pasaulyje dar nėra nė vieno praktiškai veikiančio tinklo, kuris gebėtų pasiūlyti tokią spartą – ar net pusę jos). Kur kas svarbiau yra tai, kad „Kirin 980“ platforma yra parengta 5G mobiliojo ryšio standarto panaudojimui – tereikia į ją įmontuoti atitinkamą ryšio modulį.

Taip pat „Huawei“ vadovas pranešė, kad „Mate 20“ telefonų serija bus pristatyta spalio 16 dieną.

R.Yu Berlyne pristatė ir naujas gradientines „Huawei P20 Pro“ korpuso spalvas – viena jų bus tamsi šiaurinės pašvaistės spalva, kita – perlo baltumo. Bet kur kas labiau išsiskiria „P20 Pro“ variantai su tikros odos nugarėlėmis – juoda arba ruda, išsiskiriantys ir auksinės spalvos rėmeliu. Šie įrenginiai išsiskirs ir tuo, kad juose bus 8 GB darbinės atminties bei 256 GB nuolatinės atminties, jie kainuos 1000 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius