-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai, kaip apsaugoti išmaniuosius įrenginius keliaujant

Prasidėjo vasaros atostogų metas. Smagu greitai dalytis įsimintiniausių atostogų akimirkų nuotraukomis. Deja, tarptinklinis ryšys (angl. roaming) yra gana brangi paslauga, todėl nemokamos prieigos taškai prie interneto – optimaliausias sprendimas turistams. Tačiau naudotis nemokama prieiga internete gali būti pakankamai rizikinga.
Žmonės naudojasi telefonais
Žmonės naudojasi telefonais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kaspersky Lab“ ekspertai pataria, kaip apsaugoti savo įrenginius keliaujant:

  1. Būtinai įveskite slaptažodį įrenginio ekranui blokuoti, kad niekas neturėtų priėjimo prie jūsų asmenines informacijos. Beje, daugumoje įrenginių įdiegta veido atpažinimo funkcija. Nustatyti tokį apsaugos būdą nesudėtinga, o naudoti paprasčiau nei skaičių kodą.
  2. Saugokite savo įrenginius! Nešiojamieji kompiuteriai, išmanieji telefonai, planšetės ir kameros patenka į rizikos grupę. Kibernetiniai sukčiai dažnai šnipinėja socialiniuose tinkluose perimdami jūsų nuorodas, bankinę ir asmeninę informaciją. Suderinkite asmeninį VPN kanalą ir naudokitės juo jungdamiesi prie socialinių tinklų kavinėse arba viešbučiuose.
  3. Būkite atsargūs naudodamiesi „Wi-Fi“ kavinėse arba oro uoste. Būtinai įstaigos, teikiančios nemokamą „Wi-Fi“, darbuotojų paklauskite tikslaus tinklo pavadinimo ir prieigos taško parametrų. Kai kurie kenkėjai kuria netikrus tinklus panašiais pavadinimais ir perima prie jų tinklo prisijungusių naudotojų informaciją.
  4. Išsinuomokite mobilųjį 3G/4G ryšio prieigos tašką. Šis už išmanųjį telefoną mažesnis įrenginys gauna prieigą prie interneto su vietine SIM kortele ir „padalija“ ją išoriniams įrenginiams, išmaniesiems telefonams arba kompiuteriams naudojant „Wi-Fi“. Taip galima išvengti didelių sąskaitų už tarptinklinį ryšį ir nesaugių prieigų.
  5. Saugokite savo įrenginius nuo vagysčių arba praradimų. Prisegti savo mėgstamą išmanųjį telefoną grandine ne pati geriausia išeitis, tačiau jį pametus galima įjungti GPS išmaniojo sekimo funkciją, taip pat duomenų šalinimo funkciją, kuri įdiegta sprendime „Kaspersky Mobile Security“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius