Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 11 03 /09:53

Pradedama prekyba naujuoju „iPhone X“: Lietuvoje – pirkėjų iš Baltarusijos apgultis

Penktadienį, 8 val. ryto Lietuvoje oficialiai pradedama prekyba išmaniaisiais telefonais „iPhone X“. Iš anksto šių „Apple“ gaminių gerbėjai ėmė būriuotis Vilniaus prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“, „Panorama“, „TOPO centro“ parduotuvėse „Apple Shop“ Ukmergės g. ir Kaune Savanorių pr.
„iPhone X“ pristatymas „Topo Centro“ salone „Apple Shop“
„iPhone X“ pristatymas „Topo Centro“ salone „Apple Shop“ / TOPO centro nuotr.

Vilniaus PC „Akropolis“ iš anksto paskelbė, kad vieno įėjimo duris (ties „Maxima“) šia proga atvers anksčiau – nuo 7.30 val. Išmaniuosius „Apple iPhone X“ ištikimiausiems gerbėjams nuo ankstyvo ryto čia siūlė „Bitė“ ir „Telia“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Numatomas didžiulis „Apple iPhone X“ deficitas

PLC „Panorama“, kurioje įsikūręs „iDeal“ salonas, kiekvieną rytą duris atveria nuo 6.30 val. Tad ištikimiausiems „obuolių“ gerbėjams lauke neteko žvarbti – jie į prekybos centrą pateko gana anksti.

Nuo 6.30 val. čia rinkosi pirmieji entuziastai, norėję įsigyti X-ą. Įdomu tai, kad didžioji dalis šių ankstyvų paukščių – iš Minsko, Baltarusijos. Todėl pristatymas vyko iškart dviem kalbomis. Kalbinti baltarusiai sakė, kad atvyko į saloną netgi šeimomis, nes turėti naują „iPhone“ jiems prestižo reikalas. Ir kad kėlėsi šį rytą 2 val. – kad tik suspėtų laiku.

„iDeal“ parduotuvės vykdomasis direktorius Lukas Vasiliauskas sakė, kad iš anksto buvo užsakyta apie 1000 telefonų. Tačiau tokio didelio poreikio patenkinti tiekėjai iškart negalės – pirkėjai telefonus gaus iki Kalėdų. O parduotuvėje penktadienį planuojama parduoti iki 100 telefonų.

„iDeal“ savo lankytojams paruošė ir staigmeną – nedidelę visų iki šiol gamintų „iPhone“ parodą. Ji veiks visą savaitę.

VIDEO: Naujojo „iPhone X“ pristatymas „iDeal“ salone

Nuo konkurentų neatsiliko ir didžiausias mažmeninės buitinės technikos ir elektronikos prekybos tinklas „TOPO centras“. 20 pirmųjų lankytojų jis apdovanojo specialiais marškinėliais, „Apple“ gerbėjus linksmino DJ Mamania.

Kaip teigė šio tinklo generalinis direktorius Remigijus Štaras, šio naujo produkto pristatymas labai sumažins tarp „Apple“ gerbėjų tvyrojusią įtampą:

„Nors ką tik debiutavęs iPhone 8 net viršija iPhone 7 pardavimus, matome daugybę į parduotuves ateinančių žmonių, kurie atidėjo savo pasirinkimą ir laukė būtent šiandienos.“

Išankstinė prekyba „iPhone X“

Tai, kad dėl naujų „iPhone“ vis dar einama iš proto, patvirtino ir pirmosios išankstinės prekybos „iPhone X“ valandos, kai „TOPO centre“ buvo parduota pusė jai skirtų naujųjų „Apple“ kūrinių, o po keleto dienų prekybą teko sustabdyti, nes buvo parduoti visi išankstinei prekybai skirti telefonai. Iš viso išankstinės prekybos metu „iPhone X“ parduota beveik tris kartus daugiau nei „iPhone 8“, o norinčių pirmiesiems iš anksto gauti šiuos telefonus nestabdė ir tai, kad už juos reikėjo sumokėti visą telefono kainą iš karto: už „iPhone X“ 64 GB – 1 169 Eur, o už „iPhone X“ 256 GB – 1 339 Eur.

VIDEO: Premjera: naujojo „iPhone X“ išpakavimas

Išankstinės prekybos metu šiek tiek populiaresni buvo 256 GB talpos „iPhone X“ (tiek „Space grey“, tiek „Silver“ spalvos). Nedaug populiarumu nusileido ir 64 GB talpos iPhone X „Silver“ bei „Space grey“ modeliai. Išankstine prekyba labiausiai susidomėję buvo vilniečiai, bet „iPhone X“ jau džiaugiasi ir pirkėjai kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir net kai kuriuose miesteliuose, pavyzdžiui, Prienuose, Radviliškyje ir Rokiškyje.

Visi pardavėjai pabrėžia, kad telefonų kiekis – ribotas, tad pasiseks tik dešimtims laimingųjų. Kitiems siūloma užsisakyti naujuosius „iPhone X“ ir kantriai laukti.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Apple iPhone X“ beprotybė prasideda: laukiama minios norinčių, laimingųjų bus tik dešimtys

„Tele 2“ pristatymo nedarė, prekyba vyksta internetu

Mobiliojo ryšio bendrovė „Tele2“ taip pat pradėjo naujųjų „iPhone X“ modelio telefonų prekybą. Pirmieji juos gaus iš anksto užsisakę internetu – daliai klientų išmanieji pristatyti penktadienį, 8 val. ryto.

„Tele2“ – oficialus „Apple“ atstovas Baltijos šalyse. Operatorius pagal gamintojo rekomendacijas specialiai jų įrenginiams pritaikė ir savo tinklą.

„Jubiliejiniai „Apple“ telefonai pagerino populiarumo rekordus. Vos prasidėjus išankstinei registracijai pastebėjome, kad norinčiųjų yra gerokai daugiau, nei planuota. Naujos kartos telefonus tiesiai į namus ar darbovietę dar šįryt pristatėme patiems pirmiesiems internetu užsiregistravusiems klientams“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

„iPhone“ – vienas populiariausių telefonų visame pasaulyje. Anot žurnalo „Forbes“, nuo pirmojo modelio pasirodymo pasaulyje parduota 1.2 mlrd. „Apple“ išmaniųjų telefonų. Pirmasis „iPhone“ buvo pristatytas 2007 m., o šiemet kompanija švenčia „iPhone“ dešimtmetį.

„Telia“ telefonus pardavinėjo vieno aparato per minutę greičiu

Vienas „iPhone X“ per minutę – tokiu greičiu lietuviai penktadienio rytą šlavė naujausius „Apple“ flagmanus iš „Telia“ salono Vilniuje, prekybos centre „Akropolis“. Tai buvo vienintelė vieta Lietuvoje, kur „Telia“ atvežė visus pirmajai prekybos dienai skirtus „iPhone X“ telefonus. Visas „Telia“ turėtas šios dienos atsargas lietuviai išpirko per beveik pusantros valandos.

Penktadienį visame pasaulyje prasidėjus prekybai naujausiu „Apple“ flagmanu „iPhone X“, jo laukiančiųjų eilės nutįso ir prie „Telia“ salono. Pirmieji „iPhone X“ pirkėjai į prekybos centrą pradėjo rinktis dar prieš jam atsidarant. „Telia“ salonas buvo atidarytas lygiai 8.00 val., o prie jo laukusią klientų minią pasitiko „Telia“ privačių klientų vadovas Norbertas Žioba.

Sulaukę jo paraginimo, vieni „Apple“ gerbėjai puolė prie konsultantų, kiti prieš pirkdami „iPhone X“ norėjo jį išbandyti. Pirmi laimingi pirkėjai iš salono išėjo jau po penkių minučių – jie įsigijo net du „iPhone X“ telefonus.

Lietuviai pirmiausia iššlavė brangesnius „iPhone X“, turinčius 256 GB vidinės atminties, taip pat didesnio populiarumo sulaukė sidabrinis išmaniojo įrenginio modelis.

„Joks kitas „Apple“ flagmanas nebuvo sulaukęs tokio didelio susidomėjimo, kaip „iPhone X“. Nieko nuostabaus, kad visas prekybos pradžiai skirtas atsargas mūsų klientai iššlavė per beveik pusantros valandos. Šiandien savo „iPhone X“ taip pat gauna pirmieji klientai, užsisakę juos mūsų interneto svetainėje. Netrukus gausime ir antrą siuntą, o kol kas kviečiame susidomėjusius išbandyti šiuos telefonus – juos rasite visuose didžiuosiuose „Telia“ salonuose“, – sako Norbertas Žioba, „Telia“ privačių klientų vadovas.

„Bitės“ telefonų partija šiandien baigsis

Bendrovės „Bitė Lietuva“ atstovai taip pat numato, kad dienos pabaigoje jų salonuose nebeliks neparduotų „iPhone X“.

„Per pirmąsias kelias valandas Vilniaus „Akropolio“ salone pardavėme jau beveik visus pirmosios partijos „iPhone X“, kurie buvo skirti šiam salonui. 10 val. prasidėjo prekyba kituose mūsų salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Marijampolėje. Juose, kaip ir „Akropolio“ salone, stebime milžinišką susidomėjimą, todėl planuojame, kad dar dienai nepasibaigus būsime pardavę visus turimus „iPhone X“. Naujos jų siuntos laukiame jau artimiausiu metu. Klientai, kurie nesuspės įsigyti naujųjų „Apple“ flagmanų, gali užsiregistruoti salonuose ir, kai tik gausime naująją siuntą, pirmieji juos galės įsigyti“, – sakė „Bitė Lietuva“ atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

VIDEO: Minios žmonių visame pasaulyje džiūgauja – sutiktas naujasis „Iphone X“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius