-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikriausiai iš Rusijos atsiųstame laiške grasinama blokuoti Seimo svetainę

Seimo kanceliarija antradienį sulaukė laiško su įspėjimu, kad Seimo svetainėje skelbiamas turinys prieštarauja Rusijos Federacijos teisės aktams. Nepašalinus šio turinio, svetainė esą bus įtraukta į nepageidaujamųjų sąrašus ir užblokuota. Apie tai ketvirtadienį pirmasis pranešė Seimo pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius. Tiesa, kol kas neaišku, kas atsiuntė šį laišką.
LR Seimo internetinis puslapis
LR Seimo internetinis puslapis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Parlamentaras spėjo, kad korespondencija greičiausiai siųsta iš Rusijos.

„Jame rašoma, kad Rusijoje ketinama į nepageidaujamų tinklalapių registrus įtraukti ir blokuoti LR Seimo tinklalapį, nes jame dedama informacija, draudžiama platinti Rusijos Federacijoje.

Spėkite, kokia informacija neįtiko? Trys, du, vienas... paprastas „Varpo“ žurnalas. Bandome išsiaiškinti, ar laiškas tikras ir kas jį siuntė. Jei informacija pasitvirtins, tai neišimsime nė vieno „Varpo“ numerio, tegul blokuoja!“ – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo A.Nekrošius.

15min paprašė Seimo kanceliarijos pasidalyti šiuo laišku, tačiau kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Artūras Zeleniakas informavo neturintis teisės viešinti korespondencijos.

„Tačiau patvirtiname Seimo Pirmininko pavaduotojo pateiktą informaciją“, – atsakyme išdėstė jis.

Anot A.Zeleniako, gautame laiške įspėjama, kad Seimo interneto svetainėje skelbiamas turinys prieštarauja Rusijos Federacijos teisės aktams ir kad šio turinio nepašalinus gali būti kitų pasekmių.

„Laiške nurodoma į 2008–2012 metų Seimo Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisijos rubrikos skiltyje „Rezistencija“ skelbiamo „Varpo“ leidinio numerį“, – nurodė skyriaus vedėjas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./ Seimas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./ Seimas

2008-ųjų gruodžio Lietuvos laisvės kovotojų sąjungos leidinyje „Varpas“ apie Rusiją publikuojamas tekstas „Mir“ – taika ar karas?“ Jame rašoma:

„Nejuokaudami galime tvirtinti, kad Rusija, žodžiais kovodama už taiką, iš tikrųjų siekė ir dabar tebekovoja, kad valdytų pasaulį. Juk pasaulinės revoliucijos idėja buvo viešai skelbiama, buvo nemaskuojamai skatinamas per kovą komunizmo įsigalėjimas visame pasaulyje. O tuo pat metu vajus apie taiką Rusijoje buvo taip skalambijamas, kad į jį buvo įsukti dailininkai, dainininkai, poetai.“

Leidinyje taip pat teigiama, kad „kovodama už taiką“ Rusija užpuolė ir pradėjo niokoti Gruziją, atplėšė nuo jos du didžiulius regionus“.

Šįmet minime Lietuvos draugijos inicijuoto 1889–1905 metais leisto „Varpo“ 130-ąsias metines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius