-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečiai sukūrė pirštines, gestų kalbą verčiančias į šnekamąją

Sidnėjuje įvykusiame inovacijų ir verslo renginyje „Microsoft Imagine Cup“ studentai iš Ukrainos pristatė nebyliams skirtas pirštines, kurios gestų kalbą verčia į šnekamąją. „EnableTalk“ pavadinta technologija, be šios funkcijos, gestus gali paversti ir į tekstą, rašoma TechCunch.com
Studentai iš Ukrainos sukūrė nebyliams skirtas pirštines „EnableTalk“, kurios gestų kalbą verčia į šnekamąją.
Studentai iš Ukrainos sukūrė nebyliams skirtas pirštines „EnableTalk“, kurios gestų kalbą verčia į šnekamąją. / Enabletalk.com nuotr.

„Quadsquad“ komandos sukurtos pirštinės turi lankstumo bei lytėjimo daviklius, taip pat jose integruoti giroskopas bei akselerometras – prietaisai, skirti atpažinti įvairiais rankų judesiais perduodamą informaciją. Dauguma šių komponentų yra montuojami į išmaniuosius telefonus.

Pirštinės taip pat turi įdiegtas saulės baterijas, kurios prailgina jų naudojimo trukmę. Visa sistema „Bluetooth“ ryšiu yra prijungiama prie išmaniojo telefono. Jame ir vyksta gestų kalbos vertimas pirmiausia į rašytinę, o vėliau ir šnekamąją kalbą. Išversta kalba yra perduodama per telefone įmontuotus garsiakalbius.

Šiuo metu rinkoje esantys ir panašias funkcijas atliekantys įrenginiai kainuoja apie 1200 JAV dolerių, o „EnableTalk“ pirštinių techninės dalies savikaina siekia vos 75 dolerius. Be to, vertimui yra naudojama pačių studentų sukurta programinė įranga.

Kadangi technologija buvo sukurta „Microsoft“ organizuotame renginyje, išmanieji telefonai, su kuriais veikė pirštinės, naudojo šios bendrovės operacinę sistemą „Windows Mobile“. Naujausios „Windows Phone 7” platformos buvo atsisakyta, kadangi ji programuotojams nesudaro galimybės modifikuoti „Bluetooth“ modulio nustatymų.

Žemiau pateiktame pristatomajame filmuke galite išsamiau susipažinti su šia technologija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius