-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvilgsnis į HTC M9: nauja kamera, galingas procesorius ir smulkūs dizaino pakeitimai

Pirmoji telefoną metaliniu korpusu pagaminusi bendrovė HTC parodoje „Mobile World Congress“ pristatė jau trečios kartos „One“ išmanųjį telefoną M9. Techninės telefono charakteristikos žengia koja kojon su naujovėmis, tačiau beveik nepakitęs telefono dizainas daliai HTC mylėtojų tapo nusivylimu.
HTC One M9
HTC One M9 / Pauliaus Grinkevičiaus nuotr.

Priėjęs prie HTC stendo Barselonoje iš pirmo žvilgsnio negalėjau pasakyti, kuo HTC M9 skiriasi nuo mano kišenėje gulinčio prieš vienerius metus pristatyto HTC M8 – vizualiai jie atrodo identiškai.

Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./HTC One M9
Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./HTC One M9 ( kairėje) vizualiai mažai kuo skiriasi nuo M8 (dešinėje)

Tik paėmus į rankas HTC M9 ir pažiūrėjus įdėmiau galima pajausti, kad naujo telefono korpusas nebėra toks apvalus – HTC teigia, kad mažiau išlenktą nugarėlę turintis telefonas nebebus slidus ir nekris iš rankų.

Viena maloniausių M9 dalių, kuriai tikrai negalima turėti jokių priekaištų, yra techninės charakterisitkos

Yra ir dar keli smulkūs, akimi beveik neįžiūrimi pakeitimai – HTC M9 bus vos vos plonesnis ir trumpesnis nei pirmtakas, mygtukai dabar turėtų funkcionuoti geriau, o atrakinimo mygtukas iš viršaus dabar persikels į dešinį šoną.

Taivaniečiai teigia dar trečdaliu pagerinę ir telefono skambėjimo garsumą – tai padaryta vos 0,3 mm praplatinus telefono garsiakalbių skylutes. Naujamame HTC flagmane taip pat įdiegta ir 5.1 „Dolby Surround sound“ sistema.

HTC greičiausiai nusprendė, kad M8 ekrano dydis buvo optimalus, taigi pasitenkino tuo pat Full HD raiškos (1080 p) LCD 5 colių įstrižainės ekranu.

Vienas svarbiausių telefono pokyčių ir didžiausių naujovių yra susijęs su telefono kamera – iki šiol HTC telefone naudojo vadinamą ultrapikselių technologiją, kurių ankstesniame telefone buvo 4, o HTC teigė, kad ultrapikseliai sugeria daugiau šviesos, todėl nuotraukų vaizdas ryškesnis, ypač prieblandoje.

Tačiau M9 gale šįsyk turės standartinę 20 megapikselių kamerą, o kamera su ultrapikseliais bus perkelta į priekį ir bus skirta daryti asmenukėms.

Įdomumo dėlei atlikau nedidelį testą ir su HTC M8 bei nauju M9 telefonais abiem kamerom padariau keletą nuotraukų, tačiau stebuklų naujoji kamera nerodė. Tiesa, detaliau sužinoti, kokie kamerų skirtumai, bus galima tik pilnai išmėginus telefoną.

Viena maloniausių M9 dalių, kuriai tikrai negalima turėti jokių priekaištų, yra techninės charakterisitkos – HTC M9 įdiegtas naujausias „Qualcom Snapdragon 810“ procesorius, telefone bus 3 GB operatyviosios atmintiems. Vidinės atminties mažiausiai bus nuo 32 iki 128 GB, o vidinę atmintį bus galima praplėsti iki 128 gigabaitų.

Telefone įdiegta ir vartotojo aplinkos patobulinimų – įdiegta „HTC Sense 7“ vartotojo aplinka. HTC tikina, jog vartotojo aplinka galės prisitaikyti prie jo ir pagal jo įpročius atrinkti tas programas, kurių labiausiai reikia.

HTC M9 pasirodys sidabrinės, pilkos palvų bei auksinės. Žadama, kad Lietuvoje juo bus pradėta prekiauti balandžio mėnesį, o jo kaina sieks 750 eurų.

M9 – ne vienintelė MWC pristatyta naujovė iš HTC – įmonė taip pat pristatė ir dėvimą apyrankę bei virtualios realybės akinius, tačiau minėtais produktais buvo galima pasigrožėti tik iš tolo.

Taigi HTC šįsyk nauju telefonu nenustebino, o dalį ir nuvylė. Kita vertus, ar dar buvo galima nustebinti, per pastaruosius kelerius metus „One“ kartelę užkėlus taip aukštai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius