-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PlayStation 4“ kompiuterius gali nužudyti piktybinė žinutė

„Reddit“ ir kituose socialiniuose tinkluose daugybė „PlayStation 4“ kompiuterių naudotojų skundžiasi ir įspėja apie piktybines žinutes, sudarytas iš specifinės simbolių sekos, kurios gali taip „pakabinti“ „Sony“ žaidimų įrangą, kad norint vėl pradėti ja įprastai naudotis gali tekti atlikti gamyklinį perkrovimą, rašo „The Verge“.
„Sony Playstation 4 Pro“ ir atnaujintas „Sony Playstation 4“
„Sony Playstation 4 Pro“ ir atnaujintas „Sony Playstation 4“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Panašaus lygio piktybinių atakų jau anksčiau yra matę išmaniųjų telefonų naudotojai – tam tikros žinutės, sudarytos iš keistų simbolių sekos, gali sukelti rimtų sunkumų operacinės sistemos veikimui ir ją destabilizuoti. Šie naudotojų pranešimai buvo patvirtinti ir įmonės atstovo, taigi, veikiausiai „Sony“ turės kuo skubiausiai publikuoti žaidimų kompiuterių sistemos atnaujinimą, kad nukentėtų kuo mažiau vartotojų – tai daug sunkumų neturėtų sukelti, nes „PlayStation 4“ naudotojai neretai gauna įsidiegti įvairių naujinių, gerinančių įrangos stabilumą ar našumą.

O kol kas žaidėjams, norintiems išvengti nepageidaujamo galvos skausmo, galima pateikti kelis patarimus, kaip padaryti, kad ši žinutė jūsų nepasiektų iš kokio nors nepatenkinto priešininko, kurį ką tik sudorojote internetinėje kovoje.

Žinutę atidarykite ir ištrinkite ne per „Playstation 4“ kompiuterį, o naudodamiesi „Playstation Messages“ programėle „Android“ arba „iOS“ operacinėse sistemose.

Su šiomis žinutėmis susidūrę internautai skelbia, kad tokio žinutės šalinimo būdo per mobiliąją programėlę, kai pats kompiuteris nebūna įjungtas, pakanka problemoms išvengti. Programėlę į išmaniuosius telefonus galima atsisiųsti nemokamai.

Apribokite savo galimybes gauti žinutes, kad jums jas siųsti galėtų tik draugai.

A) Interneto naršyklėje aktyvuokite šią nuorodą ir prisijunkite su savo „PlayStation 4“ prisijungimo duomenimis. Pasirinkite meniu punktus Personal Info/Messages ir tuomet spustelėkite prie „Messages“ esantį mygtuką „Edit“. Tuomet galėsite nurodyti, iš ko galite gauti žinutes: iš visų, iš draugų ar apskritai iš nieko. Kol „Sony“ šios saugumo spragos neužtaisė, turėtumėte aktyvuoti antrą arba trečią žinučių ribojimo pasirinkimą.

B) Pačioje „PlayStation 4“ sistemoje keliaukite tokiu meniu keliu: Settings > Account Management > Privacy Settings. Pasirinkite „Personal Info/Messages“ ir tuomet pasirinkite „Messages“. Vėl gi, rinkitės gauti žinutes arba tik iš draugų, arba apskritai žinučių nepriiminėkite.

Kaip atstatyti „PlayStation 4“ sisteminę duomenų bazę?

Jeigu nelaimė jau smogė ir jūsų „PlayStation 4“ elgiasi keistai net ir po žinutės pašalinimo, turėtumėte perkrauti kompiuterį, įsijungti į „saugiuoju režimu“ ir atstatyti jo duomenų bazę. Šis procesas neturėtų niekaip paveikti jūsų išsaugotų duomenų. Anot „Sony“, šio proceso metu „Skenuojamas duomenų kaupiklis ir sukuriama nauja sistemoje esančio turinio duomenų bazė“. Priklausomai nuo sistemoje esančio turinio kiekio, šis procesas gali užtrukti ganėtinai ilgai.

Tokia procedūra verta naudotis ir tada, kai norite pravalyti „PlayStation 4“ duomenis, nes duomenų bazės atnaujinimas reorganizuoja visą duomenų kaupiklio turinį. Duomenų bazės atstatymas turėtų pašalinti tokius žaidimo patirčiai kenkiančius trūkumus, kaip žaidimų „stabdymas“ ar kadrų per sekundę kiekio sumažėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius