Portalas-stanislovas-tomas
Stanislovas Tomas

Apsimetėlio advokato Stanislovo Tomo istorija

15min publikavo seriją tiriamųjų straipsnių apie advokatu save vadinantį Stanislovą Tomą, kuris Europos Žmogaus Teisių Teisme (EŽTT) atstovavo nušalintajam prezidentui Rolandui Paksui ir organizavo bylas prieš Lietuvos valstybę. Jis save vadino vurderkindu ir sakėsi turįs 3 profesoriaus mokslinius vardus, tačiau paaiškėjo, kad toli gražu ne viską, ką sako Stanislovas Tomas yra tiesa.

2016 birželio 10 diena

Šis 15min tyrimas prisidėjo prie to, kad S.Tomui buvo uždrausta iki gyvenimo pabaigos atstovauti pareiškėjams EŽTT bylose. Jis kreipėsi į Lietuvos žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą dėl garbės ir orumo pažeminimo, bet skundas buvo pripažintas nepagrįstu.

Daugiau apie tai


 

2016 birželio 9 diena

S.Tomas prisistatinėjo Andoros Karalystės ir Moldovos advokatu, bet 15min tyrimas parodė, kad tuo laiku jis nebuvo nei vienos, nei kitos šalies advokatas. Išsiaiškinome, kad S.Tomas niekada nebuvo ir Europos Sąjungos šalių advokatu – iš Lietuvos advokatūros jis buvo pašalintas, kai būdamas advokato padėjėju padarė grubių profesinių pažeidimų. O tai reiškė, kad jis negalėjo atstovauti pareiškėjams EŽTT bylose, tačiau atstovavo nušalintajam prezidentui R.Paksui.

Daugiau apie tai