Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos aistruoliai kritikuoja Europos futbolo čempionato talismanus

Futbolo aistruoliai Ukrainoje įvairiai vertina organizatorių pasiūlytus XIV Europos futbolo čempionato talismanus, vadindami juos nevykusiais ankstesnių Europos pirmenybių, vykusių Austrijoje ir Šveicarijoje 2008 metais, klonais.
2012 m. Europos futbolo čempionato talismanai
2012 m. Europos futbolo čempionato talismanai / „Scanpix“ nuotr.

Futbolo čempionato „Euro 2012“, kuris vyks 2012 metų birželio 9–liepos 1 dienomis Lenkijoje ir Ukrainoje, talismanai bus broliai–dvyniai. UEFA prašo, kad jiems vardus išrinktų aistruoliai. Dvyniai skiriasi tik savo drabužių ir plaukų spalvomis. Vienas jų aprengtas baltais futbolo marškinėliais, raudonomis trumpomis kelnaitėmis ir baltos ir raudonos spalvų – Lenkijos spalvų – puskojinėmis. Kitam parinktos tradicinių Ukraina geltonos ir mėlynos spalvų uniforma – geltoni marškinėliai, mėlynos kelnaitės ir geltonos ir mėlynos spalvų puskojinės.

Tačiau Ukrainoje talismanas nesusilaukė itin didelio entuziazmo ir aistruoliai tinklaraščiuose ir sporto tinklalapiuose smarkiai kritikuoja organizatorių pasirinkimą.

„Silpni variantai, taip pat, kaip silpni ir patys talismanai, nukopijavo nuo “Euro–2008„, proto daug nereikia, užtat pinigų gauta nemažai“, – rašo sporto tinklalapio sport.segodnya.ua lankytojas.

„Na, ir nepatrauklūs... blogiausi talismanai per visą Europos futbolo čempionatų istoriją... kažkokie Černobylio daunai“, – rašo kitas autorius.

Komentaruose tinklalapyje focus.ua lankytojai rašo, kad abi šalys galėjo sugalvoti originalesnių talismanų versijų, ir klausia, ar vyko dailininkų konkursas.

„Beveidė klaikybė! Įdomu, ar buvo paskelbtas dailininkų konkursas? Kiek yra gabių jaunuolių!“, – sako lankytojas, slapyvardžiu ETIUD.

Ukrainos laikraščiai rašo, kad talismanai patiko XIV Europos futbolo čempionato pareigūnams Lenkijoje ir Ukrainoje, taip pat Ukrainos nacionalinės rinktinės lyderiui Andrejui Ševčenkai, bet tik pavieniai sporto tinklalapių lankytojai pritaria žinomam futbolininkui.

„Puikūs talismanai“, – rašo autorius, slapyvardžiu euro, tinklalapio www.champion.com.ua komentaruose. Bet šalia šio teigiamo įvertinimo yra daug aštrios kritikos, pavyzdžiui, lankytojas, slapyvardžiu St., rašo: „Šiems pabaisoms tik vaikus bauginti kapinėse“.

Profesionalūs dailininkai taip pat ne tokie optimistiški kaip futbolo pareigūnai.

„Pažiūrėjus į šiuos talismanus susidaro liūdnas įspūdis“, – sakė laikraščiui „Segodnia“ dailininkas Kostis Lavro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius