Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės fizinio rengimo treneris Kandratavičius: spėsime ir padirbėti, ir atsigauti (video)

Pasaulio krepšinio čempionato aštuntfinalio rungtynėms su Kinija rugsėjo 7 dieną Lietuvos rinktinės žaidėjai turėtų pasirengti puikiai. Ankstyvą šeštadienio rytą prie komandos Stambule prisidėjęs fizinio rengimo treneris Evaldas Kandratavičius jau turi planą, kaip pašalinti nuovargį ir pastatyti krepšininkus ant kojų.
Evaldas Kandratavičius
Evaldas Kandratavičius / Aurimo Kuckailio/15min nuotr.
Temos: 2 Stambulas Turkija

Paklaustas, kaip pavyko taip gerai parengti krepšininkus pirmajam grupės etapui, E.Kandratavičius kuklinosi. „Paslaptis paprasta. Tai – darbo rezultatai, kurį atliko vyrai. Sąžiningai, gerai. Kalbu apie treniruočių stovyklas Druskininkuose, Palangoje. Atsakymas paprastas – tai darbo rezultatas“, – sakė jis.

– Kokia žaidėjų fizinė būklė dabar?
– Fizinė būklė gera. Matau, kad niekas niekur nedingo. Pradžia gal buvo šiek tiek sunkoka, nes vakar buvo laisva diena. Kai kurios priemonės skirtos – pirtis, baseinas. Reikia, kad organizmas įsidirbtų, bet iš tikrųjų sportinė forma niekur nedingo.

– Kokia bus jūsų užduotis per šias keturias dienas iki aštuntfinalio?
– Planas yra. Aptarėme su treneriu Kemzūra. Planas remiasi fiziologiniais, techniniais aspektais. Turime atsižvelgti į žaidėjų būseną. Jie žaidė dvejas rungtynes iš eilės, po to viena diena buvo laisva ir trejos rungtynės iš eilės. Atsižvelgėme į susikaupusį nuovargį. Nepamirškime, kad negalime vien ilsėtis. Reikia pasirengti ir rungtynėms. Susidėliojome treniruotes. Rytoj (sekmadienį) padarysime gerą treniruotę, kad būtų laiko atsigauti iki pagrindinių rungtynių. Planą turime.

– Keturios dienos iki rungtynių ne per daug?
– Kai esi ritme, tos laisvos dienos kartais ir ne visai gerai žaidimo atžvilgiu. Tačiau energetiniu ir fiziniu atžvilgiu gerai. Atsigausime, padirbėsime, kiek reikia. Kad nepamirštume taktikos ir technikos bus viena treniruotė sunki. Keturios dienos nėra daug.

VIDEO: Evaldas Kandratavičius -- apie rinktinės fizinį pasirengimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius