-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 grožio paslaptys iš Tailando (receptai)

Bandau atspėti, kiek jai metų. Galėtų būti keturiasdešimt, bet oda atrodo kaip dvidešimtmetės. Ilgi juodi plaukai spindi saulės šviesoje, suteikdami dar jaunatviškesnį įvaizdį. Tokios yra Tailando moterys, kurių amžius yra sunkiai nusakomas.
Tailando moteris
Tailando moteris / 123rf.com

Dėl gyvenimo sąlygų, mitybos ir kitų grožio paslapčių dažną jau anūkų turinčią moterį galima supainioti su jaunuole. Tad ką vartoja ir ant savęs tepa tajės? Dalinuosi 9 paslaptimis, kurios net ir mums, europietėmis, gali padėti išsaugoti jaunatvišką ir spindinčią odą.

123rf.com/Tajų moterys kostetikoje naudoja daug natūralių medžiagų
123rf.com/Tajų moterys kostetikoje naudoja daug natūralių medžiagų

Tamarindas

Tamarindas yra turtingas vitaminų ir mineralų, todėl turi puikių savybių, puoselėjančių grožį. Geriausias būdas jį panaudoti – pasigaminti organišką pastą ir naudoti ją kaip veido šveitiklį. Tai ne tik padarys jūsų odą švelnią. Tamarinde esančios AHA rūgštys padės sumažinti randelius ir pigmentines dėmes, todėl oda atrodys skaistesnė bei jaunatviškesnė.

Jums reikės: vienos stiklinės medaus ir tamarindo pastos, trijų valgomųjų šaukštų jogurto. Švelniai paskirstykite masę ant veido, venkite akių srities, ir palikite dešimčiai minučių. Ši kaukė-šveitiklis yra puiki priemonė norint nuvalyti veido odą, pašalinti negyvas odos ląsteles, taip pat skatina kraujo cirkuliaciją. Jei neturite galimybės įsigyti tamarindo pastos Lietuvoje ir atsisiųsti internetu, tuomet galite rinktis kosmetiką, kurios sudėtyje yra šio egzotinio augalo.

Fotolia nuotr./Papaja
Fotolia nuotr./Papaja

Papaja

Tailando gražuolės dažnai į pagalbą pasitelkia šį maistingą vaisių, kuris padeda išsaugoti grožį. Papaja savyje turi papaino fermento, efektyviai kovojančio su papilkėjusia oda, suteikdamas jai švytėjimo. Papajoje esantis fermentas taip pat veikia kaip odos valiklis, pašalina negyvas odos ląsteles.

Paprastas papajos odos šveitiklis yra lengvai pagaminamas. Tereikia nulupti vaisiaus žievę, likusį minkštimą sutrinti. Gautą pastą įtrinkite į veido ir kūno odą, vėliau nuplaukite po dušo srove. Oda jums tikrai padėkos.

Fotolia nuotr./Kvapnioji citrinžolė
Fotolia nuotr./Kvapnioji citrinžolė

Citrinžolė

Citrinžolė plačiai naudojama ne tik gaminant tajišką maistą, bet ir grožio industrijoje. Šis prieskoninis augalas turi puikių šveičiamųjų ir detoksikuojančių savybių, tinka visiems odos tipams.

Receptas: 40 gramų šviežiai susmulkintos citrinžolės suberkite į 1 stiklinę verdančio vandens, leiskite jam absorbuoti citrinžolės ekstraktą. Vėliau nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti 30 minučių. Nusunkite, likusį skystį supilkite į didesnį indą (virš kurio galėtumėte laikyti veidą).

Galvą uždenkite rankšluosčiu ir vieną minutę darykite inhaliacijas. Pakartokite tris kartus. Šis saunos efektas atvers jūsų poras, todėl lengviau pasišalins nešvarumai ir riebalai. Po procedūros naudokite tik švelnų odos šveitiklį, kad nesudirgintumėte ir nepažeistumėte odos.

Vida Press nuotr./Kokosų aliejus
Vida Press nuotr./Kokosų aliejus

Kokosų aliejus

Šis produktas yra vienas labiausiai vartojamų Tailando kulinarijos ir grožio industrijose. Dažniausiai šis aliejus čia naudojamas kaip grožio priemonė veidui, kūnui bei plaukams. Tai yra vienas saugiausių natūralių aliejų. Kokosų aliejus gali būti naudojamas kaip akių makiažo valiklis, veido kremas, plaukų kaukė, kūno losjonas. Taip pat, juo rekomenduojama skalauti dantis.

Fotolia nuotr./Ciberžolė
Fotolia nuotr./Ciberžolė

Ciberžolė

Ciberžolė tajų grožio ritualuose naudojama kaip veido šveitiklis. Jums reikės šiek tiek ciberžolės miltelių ir vandens. Viską sumaišykite ir gauta pasta masažuokite veidą 3-5 minutes. Nuplaukite. Pastebėsite, kad veido oda taps gaivesnė ir skaistesnė. Ši priemonė taip pat efektyviai gydo aknę ir kitas odos problemas.

123rf.com/Tailandietiškas masažas
123rf.com/Tailandietiškas masažas

Tailandietiškas masažas

Tailandietiškas masažas yra populiarus visame pasaulyje. Jis suteikia raminantį poveikį visam kūnui, atpalaiduoja tiek kūną, tiek sielą. Lietuvoje jau yra nemažai salonų, kuriuose galite pasimėgauti šiuo egzotiniu masažu. Jei neturite tokios galimybės, tuomet pasilepinkite bet tradiciniu viso kūno masažu.

Tajiška mityba

Tajės valgo daug daržovių. Moterys valgo mažai arba visai vengia raudonos mėsos, nes ši apsunkina kūną. Jos pirmenybę teikia žuviai ir jūros gėrybėms. Tailandietiškuose patiekaluose naudojama daug prieskonių (pvz., citrinžolės, imbiero), kurie valo kūną, taip priversdami odą spindėti. Internete galima rasti daugybę lengvai paruošiamų tailandietiškų patiekalų receptų, o ingredientų galima rasti artimiausiame prekybos centre ar internetinėse parduotuvėse.

Tailandietiški gėrimai

Moterys geria daug vandens ir vaisių sulčių. Žalioji arbata yra gana populiari Tailande, o ši, kaip žinia, turi antioksidantinių poveikiu. Jos šiuos gėrimus renkasi dažniau nei alkoholį ar kitus gaiviuosius gėrimus.

Fotolia nuotr./Žalioji arbata
Fotolia nuotr./Žalioji arbata

Apsauga nuo saulės

Kol mes skrudinamės Turkijos paplūdimiuose ar soliariumuose, tajės nuo saulės slepiasi po skėčiais ar apsauginio kremo sluoksniais. Beveik visos veido grožio priemonės (pudra ar veido kremas) yra su SPF filtrais. Tajų taip pat niekada nepamatysite besideginančių ar apnuoginusių kūną.

Net ir karštomis dienomis jos slepiasi po drabužiais ilgomis rankovėmis bei kelnėmis. Jos taip pat naudoja balinančią kosmetiką, kuri padeda sulyginti veido ir kūno odos spalvą, sumažinti pigmentines dėmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius