-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarinių žiedų magija: įspūdingiausi gėlių turgūs visame pasaulyje

Pagaliau pavasaris pasibeldė ir į mūsų duris – vaikštinėjant lauke džiugina ne tik saulės spinduliai, tačiau ir po truputį sprogstantys medžių lapeliai ir spalvingos gėlės. O kur dar ore tvyrantis saldus žiedų kvapas – tikra palaima. Prisipažinkite, pavasarinį žavesį norisi prisijaukinti ir namuose – tie, kurie turi sodus ar bent nedidelius gėlynus jau džiaugiasi savo darbo rezultatais. O ką daryti gyvenantiems mieste?
Gėlių turgus Paryžiuje
Gėlių turgus Paryžiuje / 123rf.com nuotr.

Puiki išeitis – nusipirkti gėlių puokštelę. Nedidelė, tačiau nuotaiką tikrai praskaidrinanti namų dekoracija. Būtent apie gėles ir spalvingas jų puokštes šį kartą norime pakalbėti kiek plačiau, todėl nusprendėme jums papasakoti apie išskirtinius gėlių turgus, įsikūrusius skirtinguose pasaulio kampeliuose.

Kuenkos gėlių turgus, Ekvadoras

Kuenka – tai miestas pietinėje Ekvadoro dalyje, Andų tarpukalnių slėnyje. Įdomu tai, kad šis miestas įsikūręs prie iš viso net keturių upių santakos. Bene labiausiai Kuenką garsina kolonijinės architektūros paveldas, būtent dėl jo miestas įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Visgi, šį kartą mūsų tema – gėlių turgūs. O Kuenka gali pasigirti ir išties žavinga gėlių prekyviete.

Shutterstock.com nuotr./Kuenkos gėlių turgus, Ekvadoras
Shutterstock.com nuotr./Kuenkos gėlių turgus, Ekvadoras

Miesto gėlių turgus įsikūręs gana turistinėje vietoje, aikštėje priešais El Carmen de la Asunción bažnytėlę. Tai – tranzitinė vieta, patenkanti į pagrindinius lankytinų objektų ir suvenyrų parduotuvėlių maršrutus, todėl gyvenimas gėlių turguje verda. Ką tik nuskintos orchidėjų šakelės, pastelinių spalvų lelijos, kvapnios rožės – kokių gėlių čia tik nėra! Žavesio suteikia ir Pietų Amerikai būdingas lengvas šurmulys, aistringi prekeiviai ir ne ką mažiau emocingi pirkėjai. Ne veltui Kuenkos gėlių turgus įvardijamas kaip viena iš unikaliausių prekyviečių visame pasaulyje.

Amsterdamo gėlių turgus, Olandija

Shutterstock.com nuotr./Amsterdamo gėlių turgus, Olandija
Shutterstock.com nuotr./Amsterdamo gėlių turgus, Olandija

Tikriausiai net nereikia klausti, su kokiomis gėlėmis jums asocijuojasi Olandija. Esame tikri, kad vienbalsiai atsakytumėte – su tulpėmis. Viešint Olandijos sostinėje Amsterdame ir norint įsigyti šių pavasariškų gėlių, verta nepatingėti aplankyti senąjį Amsterdamo gėlių turgų, kurį vietiniai gyventojai vadina Bloemenmarkt.

Amsterdamo gėlių turgus buvo įkurtas dar 1862 m. Buvo parinkta gana išskirtinė lokacija – palei Singelio kanalą. Tuo metu šis turgelis buvo pirmasis plaukiojantis turgus visame pasaulyje – gėlės, įvairios sėklos ir gėlių svogūnėliai į jį gabenti laiveliais ir valtimis. Šiandien plaukiojančių turgaviečių pasaulyje yra kur kas daugiau – jos itin populiarios Tailande, taip pat Indijoje, Vietname. Nepaisant to, Amsterdamo gėlių turgus tikrai neprarado savo žavesio. Kaip jau minėta, Bloemenmarkt turgelyje galima įsigyti tulpių. Čia taip pat parduodami skirtingų tulpių veislių svogūnėliai, kitos gėlės, suvenyrai. Tai – Amsterdamo vieta, kuri tikrai turi savo unikalią aurą.

Keiptauno gėlių turgus, PAR

Shutterstock.com nuotr./Keiptauno gėlių turgus, PAR
Shutterstock.com nuotr./Keiptauno gėlių turgus, PAR

Trečiasis gėlių turgus, kurį norime jums pristatyti, slepiasi Afrikos pietuose – Keiptauno miesto širdyje. Įdomu tai, kad gėles šioje vietoje imta pardavinėti prieš daugiau nei 150 metų. Sakoma, kad šiandien didžioji dalis prekeivių – pirmųjų gėlininkių vaikaičiai, mat gėlių verslas čia perduodamas iš kartos į kartą. Viešint šiame turguje galima ne tik pasigrožėti nuostabiais gėlių žiedais, tačiau ir pasiklausyti įvairiausių vietinių gyventojų istorijų, susipažinti su jų gyvenimo būdu, tradicijomis.

Keiptauno gėlių turgų noriai lanko tiek vietiniai gyventojai, tiek turistai. Nuostabių žiedų čia galima įsigyti už kur kas mažesnes kainas nei kitose prekyvietėse. Žinoma, būtina derėtis.

Pak Khlong Talat turgus Bankoke, Tailandas

Shutterstock.com nuotr./Pak Khlong Talat turgus Bankoke, Tailandas
Shutterstock.com nuotr./Pak Khlong Talat turgus Bankoke, Tailandas

Viešint Pietryčių Azijoje būtų tikra nuodėmė neaplankyti bent vieno didesnio turgaus. Kodėl? Būtent turgavietėse galima pažinti vietinių gyventojų energingą būdą, pasiklausyti nenuilstančio šurmulio ir įgyti derybinių įgūdžių.

Pak Khlong Talat – tai Tailando sostinėje Bankoke įsikūręs turgus, kuriame parduodamos gėlės, vaisiai ir daržovės. Įdomu tai, kad šioje vietoje turgaus būta dar XVIII a. pabaigoje. Tačiau prekybinė paskirtis laikui bėgant kito. Kadaise čia buvo parduodama žuvis, vėliau – platesnis maisto asortimentas. Dabartinės turgaus koncepcijos tradicija – gėlės, vaisiai ir daržovės – išlieka jau virš 60 metų. Dauguma turgaus klientų – šiuolaikiški ir madingi floristai. Jie čia atvyksta paryčiais, maždaug 4 valandą, nes šiuo paros metu prekybininkai atsiveža šviežias, ką tik nuskintas gėles. Jos parduodamos itin dideliais kiekiais – po 50 ar net 100 vienetų. O kainos – itin žemos. Dienos metu į turgų atklysta nemažai turistų.

Naujojo Delio gėlių turgus, Indija

Shutterstock.com nuotr./Naujojo Delio gėlių turgus, Indija
Shutterstock.com nuotr./Naujojo Delio gėlių turgus, Indija

Įspūdingiausias gėlių turgus visoje Azijoje – tokiais žodžiais dažnai apibūdinamas gėlių turgus Indijoje, Naujajame Delyje. Vietinių šis turgus vadinamas Phool Mandi vardu. Žodžiais nusakyti jausmą, kuris apima atvykus į šį turgų, sunku. Daug triukšmo, vienas šalia kito sugrūsti prekystaliai, galybė žmonių ir.... neapsakomi kiekiai žiedų! Nuskintos gėlės, didžiuliai maišai su gėlių žiedlapiais, iš gėlių žiedų supintos girliandos – šiame turguje stebina viskas: tiek garsai, tiek spalvos, tiek kvapai.

Beje, viešint šiame turguje neįmanoma atitraukti akių ir nuo galybės oranžinių gėlyčių – serenčių. Vietiniai gyventojai iš jų pina vainikus ir girliandas, kuriais puošiasi per įvairias hinduistų šventes.

Paryžiaus gėlių turgus, Prancūzija

Shutterstock.com nuotr./Paryžiaus gėlių turgus, Prancūzija
Shutterstock.com nuotr./Paryžiaus gėlių turgus, Prancūzija

Bohemiškas, elegantiškas, romantiškas – tai epitetai, kurie dažnai priskiriami Paryžiui. Šis miestas gali pasigirti išties unikalia dvasia. Atrodo, kad vietiniai gyventojai nededa daug pastangų išvaizdai ar gyvenimo būdui puoselėti, tačiau jie visada atrodo nepriekaištingai. Taip yra todėl, kad jiems svarbios nedidelės detalės: skanios kavos puodelis nuotaikai pagerinti, nepriekaištingai tinkanti lūpdažio spalva, preciziškai nuvalyti batai ar namus puošianti nedidelė puokštelė.

Gėlės paryžiečių gyvenime atlieka labai svarbų vaidmenį. Šiame mieste gausu įvairiausių gėlių kioskelių, kuriuose galima įsigyti nuostabių bijūnų žiedų, nedidelių rožyčių ar žaliuojančių eukaliptų šakelių. Visgi, dizaineriai, floristai ar tiesiog interjero tendencijomis besidomintys žmonės neskuba gėlių pirkti kioskeliuose – Paryžiuje gausu gėlių turgų, kuriuose žiedų kainos kur kas geresnės, o ir pasirinkimas gerokai didesnis.

Le Marché aux Fleurs – tai gėlių turgus, kuris Paryžiuje gyvuoja jau daugiau nei 200 metų. Dalis prekybininkų rikiuojasi lauke, dalis – paviljonuose. Čia parduodamos įvairiausios gėlės – tiek skintos, tiek vazonuose, ir gana įprastos, ir atvežtos iš egzotinių kraštų. Pasirinkimas – didžiulis.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius