-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietos, kuriose galėsite stebėti įspūdingus saulėlydžius

Akimirka, kai leidžiasi saulė, visada magiška. Gamta, tuo metu, tarsi sugeria į save paskutiniuosius dienos spindulius, pastatai nusidažo gražiais raudonai-gelsvais atspalviais, o žmonės, stebėdami šį įprastą, tačiau be galo romantišką vaizdą, lyg ir netyčia susikimba rankomis.
Saulėlydžiai
Saulėlydžiai / Shutterstock nuotr.

Be jokių abejonių, saulėlydžiai žavingi, nesvarbu kokiame pasaulio kampelyje juos stebite. Visgi, atrinkome jums kelias vietas, kuriose besileidžianti saulė iš tiesų atima žadą. Šis straipsnis skirtas keliauti mėgstantiems romantikams, kurie neįsivaizduoja geresnio būdo palydėti įspūdžių kupiną dieną, nei mėgaujantis nepaprastu saulėlydžiu.

Bora Bora, Prancūzijos Polinezija

Shutterstock nuotr./Bora Bora
Shutterstock nuotr./Bora Bora

Bora Bora – bene pati vaizdingiausia ir romantiškiausia iš visų Prancūzijos Polinezijos salų.

Smaragdo spalvos vandenynas, balto puraus smėlio paplūdimiai, magiško grožio lagūna, žalios vulkaninės kilmės kalnų viršūnės – ne veltui šią salą renkasi daugybė jaunavedžių ar romantiško poilsio išsiilgusių porelių. Saloje atostogauja ir daug įžymių žmonių, kai kurie iš jų čia turi savo vilas, kiti renkasi poilsį viešbučiuose.

Įsivaizduokite: iš ryto, palmės pavėsyje, mėgaujatės puikios kavos puodeliu žvelgdami į švelniai banguojantį vandenyną. Po pusryčių laiką leidžiate paplūdimyje, galbūt nusprendžiate ne tik išsimaudyti, tačiau ir susipažinti su povandeniniu pasauliu nardant. Popiet vykstate į turą po džiungles, kurios tokios tankios, jog į jas prasibrauti galima tik su visureigiu. O vakare, ragaudami šviežiai pagautų ir paruoštų jūros gėrybių mėgaujatės... Saulėlydžiu. Bora Bora, be galo romantiška sala, kurioje stebėti besileidžiančią saulę – atgaiva sielai.

Bromo ugnikalnis, Indonezija

Shutterstock nuotr./Bromo ugnikalnis
Shutterstock nuotr./Bromo ugnikalnis

Indonezija – nepaprasto grožio šalis. Viešint joje, įspūdį palieka kelių kilometrų aukščio kalnai, prabundantys ugnikalniai, koralinių rifų apsuptos žmonių nepaliestos salos, atogrąžų miškai. Tai sparčiai modernėjanti valstybė, kurioje šiuolaikinės naujovės harmoningai dera su istoriniais miestais, senomis šventyklomis, ilgaamžėmis tradicijomis ir papročiais.

Vienas iš Indonezijos simbolių – Bromo ugnikalnis, kuris yra vienas aktyviausių ugnikalnių visame pasaulyje, todėl kopti į jį tikrai nepatartina. Visgi, Bromo ugnikalniu privalu pasigrožėti bent iš tolo. Daugiau nei dviejų kilometrų aukštyje esančią viršūnę dažniausiai gaubia debesys, o saulei leidžiantis pilką atspalvį jie pakeičia į rausvą, geltoną ar oranžinį. Nepaprastas reginys.

Baganas, Mianmaras

Shutterstock nuotr./Baganas
Shutterstock nuotr./Baganas

Keliaudami norite pajusti autentišką šalies dvasią, o turistų perpildytos lankytinos vietos jums kelia diskomfortą? Azijos pietryčiuose esantis Mianmaras – valstybė, kuri tik ne per seniausiai įsileido keliautojus į savo teritoriją. Tai šalis, kuri dar nesudrumsta turistų, fotoaparatų blyksčių ir nepasotinamo pinigų troškimo. Nuoširdūs žmonės, tikras jų gyvenimas ir nepaliesta egzotika – atvykę į Mianmarą galėsite mėgautis šiais, autentiškumą patvirtinančiais, kelionės komponentais.

Bagano miestas – svarbus religinis, istorinis ir kultūrinis šalies centras, kuris gali pasigirti senovinių šventyklų ir stupų gausa. Jis įkurtas pusdykumėje, todėl daugiau nei 2 tūkstančiai išlikusių šventyklų – puikiai matomos iš visų pusių. Ši panorama atrodo iš tiesų įspūdingai leidžiantis saulei. Oras tarsi prisipildo ramybės, o rausvi saulės spinduliai tik paryškina šventyklų didybę bei grožį. Nepakartojamas vaizdas.

Santorino sala, Graikija

Shutterstock nuotr./Santorinas
Shutterstock nuotr./Santorinas

Apie įspūdingo grožio Graikijos salą – Santoriną, tikriausiai girdėjote jau ne kartą. Laukinės gamtos pėdsakai, vulkaninis kraštovaizdis, išraižytos uolienos bei gaivus Viduramžių jūros klimatas, be jokių abejonių, pakeri čia viešinčius turistus. Visgi, reikia pripažinti, jog į šią salą keliautojai plūsta norėdami pasigrožėti pasakiško grožio baltais nameliais, kurių kontrastas su dangus žydrumo jūra, nepalieka abejingų.

Visgi, norime pastebėti, jog vakare, leidžiantis saulei, šių nedidukų namelių grožis tarsi atsiveria iš naujo. Rausvai nudažyti saulės spindulių, jie tampa dar subtilesni ir romantiškesni. Saulėlydžiai Santorino saloje iš tiesų atimantys žadą.

Serengetis, Tanzanija

Shutterstock nuotr./Serengetis
Shutterstock nuotr./Serengetis

Trumpam persikelkime į tolimąją ir paslaptingąją Afriką. Tanzanija – šalis, esanti rytinėje žemyno dalyje, Indijos vandenyno pakrantėje. Bene labiausiai lankoma šios valstybės vieta – Serengečio nacionalinis parkas, kuris yra įtrauktas į UNESCO saugomų objektų sąrašą. Šis parkas garsus dėl kasmet vykstančių gyvūnų migracijų, kuomet šeši milijonai kanopų žingsniuoja per atviras lygumas ir ieško žalių ganyklų.

Serengečio parke galima grožėtis nedidelėmis dramblių kaimenėmis, tūkstančiais antilopių, buivolų bandomis. Teritorijoje gyvena zebrai, raganosiai, žirafos, o taip pat plėšrieji liūtai, leopardai, gepardai. Tikrai rekomenduojame bent kartą gyvenime aplankyti šį gamtos kampelį bei pasigrožėti Afrikos žemyno žavesiu. Beje, turime pridurti, jog leidžiantis saulei parke iš tiesų romantiška. Tolumoje išnyrantys žirafų siluetai bei už jų esantis rausvo dangaus fonas – pasakiškas reginys.

Uluru, Australija

Shutterstock nuotr./Uluru
Shutterstock nuotr./Uluru

Tikriausiai daugelis iš jūsų bent kartą gyvenime svajojo apie atostogas viename iš tolimiausių žemės kampelių – Australijoje. Medžiuose tingiai sėdinčios koalos, vikrios šuoliuojančios kengūros, paslaptingos džiunglės, kuriose gyvena vietinės gentys, šiuolaikiški miestai, pribloškianti gamta, gražūs paplūdimiai – skamba nepakartojamai, tiesa? Jei kada nors nuspręsite svajonę, pabuvoti Australijoje, paversti realybe, esame tikri, jog vienas iš lankytinų objektų, kurį tikrai norėsite išvysti savo akimis – garsioji Uluru (Ajerso) uola.

Australijos viduryje esanti uola – viena iš didžiausių Žemėje pavienių uolų. Jos ilgis net 3,8 kilometrai, aukštis – 348 metrai, o užimamas plotas – 3,33 kvadratiniai kilometrai! Pasak geologų, šis smiltainio monolitas – tik milžiniško luito viršūnė. Kita jo dalis slypi po žeme dar bent 6 kilometrus. Saulei leidžiantis Uluru atrodo išties įstabiai! Monolitas tarsi sugeria į save spindulius, o saulei leidžiantis vis žemyn – keičia savo spalvas.

Maldyvai

Shutterstock nuotr./Maldyvai
Shutterstock nuotr./Maldyvai

Dar viena nepakartojama atostogų kryptis, kuri itin patiks norintiems ramaus poilsio pasakiško kraštovaizdžio apsuptyje – Maldyvai. „Tūkstančio salų“ šalis unikali tuo, jog vanduo sudaro daugiau nei 99 procentus visos valstybės teritorijos. Keliautojai čia vyksta dėl to, jog kurortuose nėra įprasto šurmulio – čia vyrauja ramybė ir tvarka. Balto smėlio paplūdimius skalauja smaragdinis vanduo, o aukštos palmės linguoja pasiduodamos lengvam Indijos vandenyno vėjelio žaismui. Praleidę idilišką dieną paplūdimyje, vakare nepamirškite pasigerėti besileidžiančia saule. Rojus žemėje.

Tadž Mahalas, Indija

Shutterstock nuotr./Tadž Mahalas
Shutterstock nuotr./Tadž Mahalas

Šalis, kurioje lankydamiesi pamatysi galybę kontrastų – Indija. Čia susidursite tiek su chaosu, tiek su harmonija, tiek su prabanga, tiek su skurdu. Tai valstybė, kuri kiekvieną kartą čia atvykus, atsiskleidžia naujomis spalvomis.

Tadž Mahalas – vienas iš tų lankytinų objektų, kurį, viešint Indijoje, pamatyti tiesiog būtina. 17-ame amžiuje Agros mieste šį, įspūdingą statinį, pastatė daugiau nei 20 tūkstančių žmonių. Tai – mauzoliejus, skirtas imperatoriaus Shah Jehan mylimai žmonai. Komplekso statyba truko daugiau nei dvidešimt metų, o baltas marmuras ir kiti brangūs akmenys buvo vežami iš įvairių pasaulio šalių. Statinys stebina savo didybe bei architektūros stiliumi: čia susipina persų, turkų, islamo bei indų architektūriniai elementai. O leidžiantis saulei, Tadž Mahalo marmuras atrodo iš tiesų įstabiai.

Sacharos dykuma

Shutterstock nuotr./Sacharos dykuma
Shutterstock nuotr./Sacharos dykuma

Ar jums yra tekę pabuvoti dykumoje? Jei ne, galbūt svajojate apie kelionę kupranugariais, kai aplinkui, kur tik pažvelgsite, neaprėpiami plotai smėlio? Sacharos dykuma – didžiausia Žemėje tropinė dykuma, aprėpianti dalį Maroko, Tuniso, Malio, Nigerio, Čado, Sudano, o taip pat Alžyro, Mauritanijos, Libijos bei Egipto. Jos plotas maždaug 6-9 milijonai kvadratinių kilometrų! Sunku net suvokti, tiesa? Klausiate, kodėl įtraukėme Sacharą į šį sąrašą? Patikėkite mumis, stebėti saulėlydį dykumoje – tikra palaima. Pavyzdžiui, jei nuspręsite keliauti į Maroką, būtinai skirkite laiko žygiui į Sacharą. Tiems, kurie mėgsta iššūkius, siūlomi turai su nakvyne dykumoje. Na, o jei bijote leistis į ilgą kelionę kupranugariais, siūlomos trumpos ekskursijos, kurių tikslas – pasitikti arba išlydėti saulę Sacharoje. Įspūdžiai visam gyvenimui

Didysis Kanjonas, Arizona, JAV

Shutterstock nuotr./Didysis Kanjonas
Shutterstock nuotr./Didysis Kanjonas

Dar viena ypatinga vieta, kurioje saulės išlydėjimas – nepaprastas reginys tiek akims, tiek sielai – Didysis Kanjonas. Šis milžiniškas tarpeklis, esantis JAV Arizonos valstijoje, išgraužtas Kolorado upės ir jos intakų per daugiau nei 6 milijonus metų. Kanjono gylis – beveik 2 kilometrai, ilgis – beveik 500 metrų, o plotis kintantis – nuo 6,4 iki 29 kilometrų.

Nors saulėlydis trunka tik keletą akimirkų, romantikai dėl jo ryžtasi keliauti iki pat Didžiojo Kanjono, mat vaizdas – tikrai įspūdingas: danguje pasirodžius paskutiniams saulės spinduliams, uolienos sumirga visa palete spalvų, nuo geltonos iki violetinės, o vėliau, grublėtą paviršių užgula šešėliai ir kanjonas paskęsta prietemoje. Dėl šio vaizdo verta vykti net iki Arizonos!

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius