-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min skaitytojai rekomenduoja: geriausių kelionių idėjos žiemai

Kur keliauti žiemą? Kur Europoje galima rasti šiltų saulės spindulių ir net maudytis? Ką rinktis trumpai išvykai netoli nuo namų? O kur ir kada važiuoti medžiojant išpardavimus? Štai ką pataria 15min skaitytojai.
Kur keliauti žiemą?
Kur keliauti žiemą? / Scanpix/123rf.com nuotr.

15min kelionių rubrika „Pasaulis kišenėje“ savo feisbuko paskyroje skaitytojų paklausė – kur važiuoti atostogų žiemą? O tris, kurie pasidalijo įdomiausiomis rekomendacijomis, apdovanojo Vytauto Kandroto kelionių knyga „Pažink Prancūziją“. Daugiau apie ją skaitykite čia.

Artimos kelionės

„Užtenka toli net nevažiuoti, labai įdomu žiemą aplankyti mažus miestelius. Arba nuvykti į Jelgavą (Latvijoje) sudalyvauti ledo skulptūrų festivalyje, pamatyti gražius rūmus bei apsilankyti Rygoje ir pajusti kalėdinę dvasią“, – Deimantė Abraitytė.

Rygą rekomendavo ir daugiau skaitytojų – gyrė miesto grožį ir ypatingą šventišką nuotaiką. Jeigu lankysitės Latvijos sostinėje, būtinai išlįskite iš senamiesčio į Tyliuoju miesto centru vadinamą Ambasadų rajoną, kuris priblokš įspūdinga architektūra – prieš jus atsivers art nouveau meka.

Skaitytojai ragina nepamiršti ir lietuviško pajūrio, kuris svečius pasitinka visai kitoks – su žiemiškais vaizdais ir ramybe.

„Į Juodkrantę ir Nidą – ramu ir pasakiška...“, – Elena Veselienė.

„Į Palangą! Pamatyti kurortą visai kitu metų laikų yra labai įdomu (gatvės be turistų, snieguotos kopos), o ir “žieminė„ Baltijos jūra yra įspūdinga“, – Aistė Mikalauskaitė.

Kur ieškoti šilumos?

„Tobuloji Tenerifė – amžino pavasario, gamtos grožis atimantis žadą, skanus maistas, malonūs vietiniai žmonės, gera vairavimo kultūra. Ir daug visko, ko reikia puikioms atostogoms!“, – Inga Šavelienė.

O ar žinojote, kad Tenerifėje, už kelių kilometrų nuo nenutrūkstančių turistų srautų, yra visai kitokia vieta, kurioje labiau už viską vertinama ramybė ir darna. Tai – Kaletos (La Caleta) paplūdimys, kuriame gyvena šiuolaikinių hipių bendruomenė. Daugiau apie jų gyvenimą skaitykite čia: Nuošaliame Tenerifės paplūdimyje – hipių gyvenimas pagal savas taisykles.

Kaletos paplūdimyje apsilankęs Lietuvos fotografas Alfredas Pliadis įamžino šių žmonių kasdienybę:

Nepamiršti skaitytojai ragina ir žemyninės Ispanijos. „Į Ispaniją, nes daug saulės, gana šilta jūra. Neaprėpiamos apelsinų ir mandarinų giraitės“, – Inga Kontrimienė.

Prancūzijos pietuose galima net maudytis

Konkurse dėl knygų apie Prancūziją, žinoma, ne kartą paminėtas ir gražuolis Paryžius. Bet, pasirodo, pamėgta lietuvių kryptimi šaltuoju metų laiku yra Prancūzijos pietūs. Ypač, kai į Nicą galima nuskristi tiesiogiai.

123rf.com nuotr./Nica gruodžio mėnesį
123rf.com nuotr./Nica gruodžio mėnesį

„Bet kokia išvyka duoda daug dvasinio peno! Žinoma, būtų šaunu nuskristi į Nicą – geri bilietų pasiūlymai! Galima aplankyti ir šalia esančius miestus“, – Marija Kazlauskienė.

„Rekomenduoju keliauti žiemą ten, kur nešalta. Pavyzdžiui Provanse buvau vasarį. Gyvenau Nicoje. Vyko Užgavėnių šventė, buvo daugybė atsipalaidavusių linksmų žmonių iki vidurnakčio. Maudžiausi Viduržemio jūroje – buvo 14 laipsnių, daugiau vanduo ten neatšąla. Šalia Antibai ir Monakas – nuostabūs perlai“, – Vladislovas Greičius.

„Manau, kad žiemos atostogos būtų tobulos Prancūzijos pietuose!!! Dėl oro, tobulų vaizdų, geros atmosferos ir mažų prancūziškų dalykų“, – Donata Garuckaitė.

Italijoje – ir karnavalo spalvos, ir sniegas

„Žiema – labai tinkamas laikas kelionėms! Po švenčių sumažėja turistų srautas, sutrumpėja eilės ir t.t. Esu keliavusi vasario mėnesį į Veneciją ir Barseloną. Šios kelionės paliko itin didelį įspūdį. Ypač rekomenduočiau aplankyti Veneciją kaukių karnavalo metu, kur tiek daug spalvų tokiu pilku metu“, – Inga Ingrida.

„Gražiausia žiemą keliaut ten, kur visi keliauja vasarą. Pamatyti Koliziejų sniege, apsnigtą Akropolį ar Duomo katedrą. Paliekanti įspūdį visam gyvenimui – žiema vasaros krašte“, – Juozas.

Į Šiaurės pašvaisčių medžioklę!

„Keliauti su visa šeima į Laplandiją, aplankyti Kalėdų senelio namus, paglostyti Šiaurės elnius, pamatyti Šiaurės pašvaistę“, – Baladžanian Julija.

„Žiemą reikia keliauti į šiaurę. Gal pavyks pamatyti Šiaurės pašvaistę“, – Irena Pranculytė Bružinskienė.

Pasinaudoti išpardavimais

Išpardavimai Berlyne prasideda antroje sausio pusėje. Į Barseloną reikia vykti sausio pradžioje, jeigu norima patekti į išpardavimus. Jungtinėje Karalystėje jie prasideda jau antrąją Kalėdų dieną ir tęsiasi iki sausio vidurio“, – Vidmantas Linkevičius.

Dar spėti į kalėdines muges

„Metas Kalėdinių mugių lankymui, kada pagrindinės aikštės puikuojasi eglutėmis, kada ore sklando kepintų cukruotų riešutų ir glintveino kvapas“, – Arūna Kaminskienė.

Kalnai – net jei neslidinėjate

Jeigu esate žiemos sporto gerbėjas, žiemą daug klausimų dėl atostogų nekyla – kartu su slidėmis į kalnus. Tą daro ir nemažai 15min skaitytojų.

Tačiau kalnai – tai ne tik atostogos ant slidžių. Pavyzdžiui, verta vykti į kalnuotąjį Sakartvelą, kurį keliautojus ir žiemą žavi gamtos grožiu.

123rf.com nuotr./Prancūzijos Alpės
123rf.com nuotr./Prancūzijos Alpės

„Pavasario link norėčiau aplankyti Prancūzijos Alpių kaimelius, išgirsti ir pamatyti kalnų upelius, pakvėpuoti tyru oru...“, – Laimutė Sutkuvienė.

„Rekomenduoju bent kartą pamatyti kalnus – nesvarbu kur. Neapsakomas jausmas pakylėja iki dangaus, ir visai nebūtina mokėti slidinėti“, – Margarita Klimavičiūtė-Kancevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius