-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

22 patarimai, kurie palengvins kitą jūsų skrydį

Kelionės atneša daug džiaugsmo, bet oro uostai kartais gali tikrai nuotaiką kiek sugadinti. Gali pasitaikyti ilgos eilės, nemandagūs darbuotojai, atidėti skrydžiai... Daug kas nuo jūsų nepriklauso, bet „PopSugar“ siūlo 22 patarimus, ką tikrai galite padaryti, kad viskas oro uoste eitųsi lengviau.
Oro uoste
Oro uoste / 123rf.com

1. Dar namie susidėkite skysčius į maišelį

Rankiniame bagaže vežami skysčiai turi būti ne didesniuose nei 100 ml talpos indeliuose, ir visi jie privalo tilpti į permatomą, užsegamą 1 litro talpos maišelį. Tam, kad negaištumėte laiko oro uoste, dar namie visa tai susiruoškite – prieš patikrą teliks ištraukti maišelį iš lagamino.

2. Kompiuterį laikykite patogioje išėmimui vietoje

Einant pro patikrą didesnius elektroninius prietaisus – nešiojamus kompiuterius, planšetes, fotoaparatus – reikia išimti iš rankinio bagažo. Tad visada juos turėkite susidėję taip, kad ištraukiant nereikėtų kuisti viso lagamino.

123rf.com nuotr./Verslo kelionė
123rf.com nuotr./Verslo kelionė

3. Pasiimkite tuščią vandens buteliuką

Kaip ir užkandžiai, vanduo oro uoste kainuoja gerokai brangiau. Geriausias būdas išvengti didelių kainų – su savimi turėti tuščią buteliuką. Praėję aviacijos saugumo patikrą jį galėsite prisipildyti vandeniu.

4. Išskirkite savo lagaminą

Pasirūpinkite, kad savo lagaminą lengvai atpažintumėte tarp kitų – pavyzdžiui, užriškite ryškų kaspiną ant rankenos. Juodų lagaminų eilėje taip greičiau jį pastebėsite.

5. Užšaldykite skysčius

Tačiau skysčiai turi būti visiškai sušalę – kieti tarsi akmuo. Galbūt verta tai apsvarstyti, jeigu rengiatės ilgam skrydžiui ir norite pasiimti daugiau skysčių.

6. Pasirūpinkite užkandžiais

Maistas ir gėrimai oro uostuose – gerokai brangesni. Verčiau pasirūpinkite savais užkandžiais – riešutais, batonėliais, saldainiais, vaisiais. Nereikės išlaidauti oro uoste.

Fotolia nuotr./Riešutai
Fotolia nuotr./Riešutai

7. Nusnauskite

Kai kuriuose oro uostuose yra siūloma paslauga – miego kabinos. Jose galite užsidaryti nuo oro uosto chaoso ir pailsėti tarp skrydžių, kai kur net yra dušai. Žinoma, tai yra mokama. Jeigu tokių kabinų nėra arba nenorite išlaidauti – susiraskite patogią ramią vietą ir ten nusnauskite.

8. Eikite į kairįjį patikros postą

Jeigu nekenčiate laukti eilėje arba labai skubate – sukite kairėn. Tyrimai rodo, kad dažniausiai dešiniarankiai žmonės linkę sukti pirmiausia į dešinę. Elkitės kitaip ir eikite kairėn. Tikėtina, kad ten visada bus mažiau žmonių.

9. Turėkite lengvą megztuką ar šaliką

Oro uostuose dažnai būna vėsoka. Turėkite su savimi megztuką, džemperį ar šaliką, kuriuo galėtumėte apsigaubti ir laukdami skrydžio, ir lėktuve. O jeigu nebus šalta, jį galėsite panaudoti kaip pagalvę snaudžiant.

10. Nebijokite prašyti

Ypač – dėl perkėlimo į aukštesnę klasę. Pasinaudokite ypatingomis progomis – gal skrendate medaus mėnesiui arba per savo gimtadienį? Pasakykite apie tai oro linijų darbuotojui. Galbūt jis nuspręs kuo nors jus pradžiuginti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kavinės ir restoranai Vilniaus oro uoste
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kavinės ir restoranai Vilniaus oro uoste

11. Pasinaudokite Verslo ar VIP klubu

Jeigu dažnai skraidote, galite už sukauptus taškus įsigyti narystę oro uosto lounge salėje. Daugelyje jų galite įsigyti ir vienkartinį apsilankymą (pavyzdžiui, Vilniaus oro uoste jis kainuoja 29 Eur). Šiose privačiose ir jaukiose erdvėse galėsite pailsėti, taip pat čia siūloma daugiau paslaugų.

12. Apsirenkite savo bagažą

Niekaip nesutalpinate visų daiktų į leidžiamą vežtis svorį? Sunkiausius drabužius apsirenkite – kad ir keliais sluoksniais. Praėję patikrą juos galėsite nusirengti tualete ir susipakuoti atgal į lagaminą.

13. Rinkitės naktinius skrydžius

Jeigu reikia skristi toli ir nekenčiate pilnų oro uostų, rinkitės vėlaus vakaro skrydžius. Lėktuve galėsite tiesiog iškart eiti miegoti, o pabudę jau būsite pasiekę tikslą.

14. Pasiimkite viešbučiuose duodamus reikmenis

Šie buteliukai yra idealūs trumpai išvykai. Nereikės patiems į specialius kelioninius buteliukus pilstytis savo šampūno, dušo želės ar kondicionieriaus. Gera išeitis ir parduotuvėse dalijami kosmetikos priemonių mėginukai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus oro uostas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus oro uostas

15. Užsisakykite greitąją patikrą

Su ja galėsite išvengti ilgų eilių prie patikros postų oro uostuose. Pavyzdžiui, Vilniaus oro uoste ji kainuoja 5 eurus.

16. Naudokitės nemokamu internetu

Daugelyje oro uostų veikia nemokamas bevielis interneto ryšys, nors kai kur juo nemokamai naudotis galima tik ribotą laiką. Pastaraisiais atvejais tuomet pagalvokite, kada interneto reikės labiau, jeigu teks ilgai laukti skrydžio.

17. Vietoje kontaktinių lęšių – akiniai

Jeigu nešiojate kontaktinius lęšius, tikriausiai pastebėjote, kad per skrydį akys gerokai išsausėja (kaip ir oda). Su akiniais jausitės patogiau, o lęšius galėsite įsidėti atskridę į tikslą.

Fotolia nuotr./Kontaktiniai lęšiai
Fotolia nuotr./Kontaktiniai lęšiai

18. Turėkite drėgnų servetėlių ar rankų valiklio

Oro uostuose ir lėktuvuose galima lengvai pasigauti peršalimą ar bakterijų. Pasiimkite drėgnų servetėlių arba mažą rankų valiklio buteliuką ir jais kartkartėmis pasinaudokite.

19. Patikrinkite oro uosto puslapį

Besikraudami paskutinius daiktus namuose patikrinkite oro uosto puslapį. Jame bus skelbiama visa naujausia informacija – apie oro sąlygas, atidėtus ar vėluojančius skrydžius, kitus nenumatytus dalykus.

20. Turėkite telefono įkroviklį

Idealu – ir paprastą, ir kelioninį. Oro uosto kištukiniai lizdai dažnai būna populiariausia vieta – ne visada pavyks surasti jį laisvą ir dar su neužimta kėde šalia. Tokiu atveju jus išgelbės nešiojamas įkroviklis.

21. Dukart pasvarstykite prieš sėsdami į taksi

Prieš skrydį patikrinkite, kaip veikia viešojo transporto sistema tame oro uoste, į kurį skrisite. Taksi bus greičiau, bet ir kur kas brangiau – galbūt verčiau sėsti į autobusą, metro ar traukinį. Jeigu viešasis transportas netenkina, pažiūrėkite, ar tame mieste veikia „Uber“, „Taxify“ ar „Lyft“.

22. Parsisiųskite žemėlapius prieš skrydį

Nuskridus į vietą galite neturėti interneto arba naudojimasis juo gali būti brangus. Geriau dar namie į savo telefoną atsisiųskite reikiamus žemėlapius, kuriais galėsite naudotis ir be interneto ryšio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius