-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 25

Ekspertai atsakė, kada skrydžiai iš Lietuvos yra patys brangiausi: kaina gali skirtis net 12 kartų

Vos už keleto dienų prasidės moksleivių rudens atostogos, per kurias pailsėti nori ir jų tėvai, todėl nemažai žmonių tikisi paviešėti užsienyje ir skuba ieškoti skrydžių pasiūlymų. Tačiau ar pastebėjote, kad šiuo metu skrydžių kainos yra gerokai didesnės, palyginti jau su antrąja lapkričio savaite? Ši tendencija pastebima ir gruodį – pirmosiomis šio mėnesio dienomis galima keliauti ganėtinai pigiai, o prieš didžiąsias metų šventes kainos smarkiai pakyla.
Skrydis
Skrydžio kaina / 123RF.com nuotr.

Kodėl vienu laikotarpiu skrydžio kaina su tomis pačiomis oro linijomis yra vienokia, o kitu laikotarpiu gali pakilti net ir iki keliolikos kartų? Kodėl skrydžių kainos taip varijuoja? Pavyzdžiui, skrendant į priekį galima nusipirkti pigų bilietą ar gana pigų, tačiau atgalinis bilietas būna brangus – arba atvirkščiai. Nuo ko apskritai priklauso skrydžių bilietų kainos, kiek ir kokie veiksniai jas lemia?

123RF.com nuotr. / Skrydžio kaina
123RF.com nuotr. / Skrydžio kaina

Atsakymų į šiuos klausimus 15min teiravosi aviacijos eksperto Simono Bartkaus ir oro linijų bendrovės „Wizz Air“ korporatyvinės komunikacijos vadovės Zsuzsos Trubek.

Taip pat 15min pasidomėjo populiarių oro linijų bendrovių skrydžių pasiūlymais iš Lietuvos į kitas Europos valstybes per artimiausius tris mėnesius. Tų pačių krypčių skrydžių kainų palyginimas atskleidė, kada galima įsigyti pigiausius bilietus ir kada jų kaina smarkiai padidėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius